Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa

Nakon punih 97 godina šibensko kazalište postavlja vlastitu operu

sibenik
11.05.2010.
u 18:55

Za mene je zapanjujući podatak da je posljednji put u vlastitoj produkciji operno djelo u Šibeniku izvedeno 1913. godine – kazala je redateljica Dora Rudžjak Podolski.

Šibensko kazalište će nakon stanke od čak 97 godina (!) na svojoj pozornici uprizoriti operu: bit će to djelo The Medium (Medij), kojoj je autor talijansko-američki skladatelj Gian Carlo Menotti. To su jučer najavili u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku ravnatelj Dragan Zlatović i glazbena producentica Nera Gojanović.

– Za mene je zapanjujući podatak da je posljednji put u vlastitoj produkciji operno djelo u Šibeniku izvedeno 1913. godine, dakle prije gotovo stotinu godina. Ovo je apsolutno pohvalna inicijativa, posebice kada se zna da glazbeno kazalište u Hrvata polako i sigurno odumire – kazala je redateljica Dora Rudžjak Podolski.

Odabran je i datum premijere: 8. listopada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije