Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS BEZ FACEBOOKA

Nakon protesta, Pakistan zabranio mrežu Facebook

pakistan
reuters
20.05.2010.
u 07:44

Stranica "Crtajmo svi Dan proroka Muhameda" pokrenuta je u znak prosvjeda zbog prijetnji "South Parku".

Sud u Pakistanu naredio je vladi te zemlje da privremeno blokira Facebook zbog kontroverzne stranice na kojoj se korisnici pozivaju da tijekom današnjeg dana "zalijepe" slike proroka Muhameda.

Stranica "Crtajmo svi Dan proroka Muhameda" pokrenula je brojne kritike u Pakistanu jer mulsimani smatraju prikazivanje proroka bogohulnim. Stranica je pokrenuta u znak prosvjeda zbog prijetnji jedne radikalne muslimanske grupe autorima američke animirane serije "South Park". 

Pakistanska vlada najprije je naredila blokiranje sporne stranice, a predstavnici Islamskog foruma odvjetnika tada su od Visokog suda u Lahoreu zatražili da vladi naredi potpuno blokiranje Facebooka. Sud je vladi naredio da onemogući Facebook do 31. svibnja. Odvjetnici Islamskog foruma pozdravili su odluku suda uzvikujući ispred sudnice "Dolje Facebook!".

Ključne riječi

Komentara 2

DS
dubina-sirina
03:40 21.05.2010.

RIZLICA, taj sto ti govori sta da radis svakodnevno (taj tvoj Bog) je ustvari sam vrag (JAHVE)! Kod Boga< onog iznad manijaka (Jahvea) imas apsolutnu slobodu da radis i i da koristis svoju svijest kako god zelis, To je bog, Bog universe (Christ). Uskoro dolazi kraj tebi i tvom Bogu (JAHVE-u)...pozdrav

RI
Riznica
10:43 20.05.2010.

Ne smatraju samo muslimani prikazivanje proroka bogohulnim...To je zabranjeno i u 10 Bozijom zapovijesti, samo se malo toga neko drzi... Prva Bozija zapovijest glasi ,, Ja sam Gospod Bog Tvoj; nemoj imati drugih bogova osim mene\" A druga Bozija zapovijestst glasi ,, Ne pravi sebi idola niti kakva lika; nemoj im se klanjati niti im služiti\" Znaci Bozija zapovijest je jasna, niko nemoze nacrtati ili oponasati njegov casni lik, a jos manje klanjati se tome....Muslimani znaju kako je izgledao poslanika Muhammeda a.s lik..On je opisan u vjerodostojnim hadisima...Ali njegov lik se necrta da nebi ljudili poceli nositi taj lik ili vjesati po zidovima i na taj nacin poceli obozavati njega umjesto Allaha s.w t...A svako obozavanje nekoga drugog osim Svevisnjeg je odvracanje od samog Boga...Kao sto je jasno u prvoj i drugoj Bozijoj zapovijesti, a da to nije bitno nebi bila prva i druga zapovijest.... Nerazumijem, kako se moze Isus u vasoj masti opisati plav sa plavim ocima....Isus je mogao samo biti tamne puti u tim podnevljima gdje je zivio a nikako onako kako ga vi opisujete......To sto vi radite je cisti rasizam !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije