Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINJ

Nakon pripetavanja Mario Šušnjara osvojio 295. Alku

Mario Šušnjara (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/3
08.08.2010.
u 19:59

Ovogodišnja Alka nakon deset godina protekla je bez ijednog zvižduka, ostvarilo se ono što su Sinjani najavljivali - totalna depolitizacija

Pucnji mačkule sa sinjske tvrđave odjekivali su u čast Marija Šušnjare, koji je nakon pripetavanja sa Petrom Tomaševićem osvojio 295. sinjsku Alku sa ukupno devet punata.

Predsjednik Ivo Josipović, pokrovitelj ovogodišnje Alke, u čast pobjede predao mu je sablju i zlatni prsten, a njegovom momku jatagan i srebreni prsten. Čast, hrabrost, domoljublje, ponos i viteštvo gotovo tristo godina Alka šalje svijetu, naglasio je predsjednik, dodajući kako je izrazito zadovoljan svojom nazočnošću u viteškom Sinju. Zahvalio je braniteljima na svemu što su dali u Domovinskom ratu, te kazao da ćemo u Europskoj uniji biti prepoznatljivi, te da će Alka biti europska tradicija.

– Hrvatska se danas bori za Europu, gospodarski razvoj, znanost, obrazovanje, kulturu i napredak, ali ako zatreba opet ćemo braniti našu domovinu – poručio je hrvatski predsjednik, a te su riječi popraćene burnim pljeskom.

Po njemu Alka je simbol mnogočega, ali i naše sposobnosti da obranimo zemlju. Zahvalio je Sinjanima što njeguju tu tradiciju.

Naglasimo i to da je ovogodišnja Alka nakon deset godina protekla bez ijednog zvižduka. Ostvarilo se ono što su Sinjani najavljivali - totalna depolitizacija.

Komentara 23

SA
saniboj
12:41 09.08.2010.

Izblijedile crne kosulje.

MI
mickey
15:18 09.08.2010.

saniboj koji crnokosuljasi o kome ti pricas

OB
-obrisani-
01:25 09.08.2010.

Mi ljudi smo cudne prirode NIKAD ZADOVOLJNI nek nam dragi Bog oprosti ili mi nasem dragom Bogu sto nas je napravio takvim jer bilo sto da napravimo i bilo kako da se ponasamo mozemo se braniti da nismo mi zapravo krivi sto nas je Bog napravio takvim kakvim smo ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije