Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar odnos zemalja

Nakon predsjednice Kneissl se sastala i s Plenkovićem: Odnosi su tradicionalno bliski

Karin Kneissl i Andrej Plenković
Foto: Vlada RH
24.07.2018.
u 19:57

Ministrica Kneissl istaknula je pak da obje zemlje odlično surađuju i na području kulture te navela da je Hrvatska velikom broju Austrijanaca omiljena turistička destinacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je u utorak u Banskim dvorima s austrijskom saveznom ministricom za Europu, integraciju i vanjske poslove Karin Kneissl, čija zemlja od 1. srpnja predsjeda Europskom unijom, a u razgovorima su istaknuti tradicionalno vrlo bliski i prijateljski odnosi Hrvatske i Austrije, kao i snažni partnerski odnosi u okviru Europske unije.

Predsjednik vlade Plenković podsjetio je tom prilikom na intenzivnu gospodarsku suradnju dviju zemalja, dodavši da je Austrija drugi najveći gospodarski partner po ulaganjima u Hrvatskoj, priopćeno je iz hrvatske vlade,

Ministrica Kneissl istaknula je pak da obje zemlje odlično surađuju i na području kulture te navela da je Hrvatska velikom broju Austrijanaca omiljena turistička destinacija.

U razgovorima je iskazana snažna potpora zemljama jugoistoka Europe na njihovom europskom putu. Premijer Plenković istaknuo je pak da je Hrvatska spremna podijeliti svoja znanja i iskustva stečena u procesu približavanja Uniji. 

Dvoje sugovornika razgovaralo je i o pregovorima o izlasku Velike Britanije iz Europske unije te o pitanjima migracija, koje je Austrija odredila kao svoj prioritet tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije.

Bilo je riječi i o pripremama za hrvatsko predsjedanje Europskom unijom 2020., navodi se u priopćenju.

Premijer Plenković susreo se s izraelskim predsjednikom Rivlinom

Karin Kneissl i Andrej Plenković
1/6

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije