Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATIKAN

Nakon posjeta pape Franje, BiH je počela napredovati k EU

dragan čović, papa franjo
Foto: VL BIH
12.11.2015.
u 07:00

Predsjedatelj Čović 
istaknuo da ih je papa ohrabrio da nastave tražiti jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH

Pedeseteročlano državno i crkveno izaslanstvo Hrvata i tamošnje Katoličke crkve, što je i svojevrsni presedan u Vatikanu, zajedno je jučer pohodilo Svetoga Oca zahvalivši mu za nedavni pastoralni posjet BiH. Papa je tom prigodom ponovno pozvao na zajedništvo svih u izgradnji boljeg društva i države kroz toliko potreban dijalog. 


– To je služenje za dobro vaše domovine. I zahvaljujem od srca da možemo razgovarati međusobno i pomoći vašoj domovini da ide naprijed – rekao je papa tijekom audijencije za sudionike iz BiH. Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović nazvao je svojevrsnim čudom pohod pape Sarajevu ističući da je tada odblokiran put zemlje prema EU. 


– Nakon posjeta Svetoga Oca, koji smo smatrali velikim čudom, u Bosni i Hercegovini su se stvari počele odvijati nabolje – rekao je Čović. Prema njegovim riječima, papa je tijekom susreta ohrabrio nacionalne i crkvene predstavnike Hrvata katolika da nastave tražiti jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH. Kardinal Vinko Puljić je tom prigodom Svetome Ocu uručio monografiju o njegovu pohodu Sarajevu u lipnju ove godine.

>> FBiH ima novu Vladu: Narodnjaci dobili priliku odvesti BiH nadomak EU

Komentara 3

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
07:24 12.11.2015.

Bosna i Hercegovina bi bila puno bolja da nikad nisu dosli peraci mozgova,Papa ,fratari popovi hodze idite vi u Tanzaniju i tamo perite mozgove.I Bugarska i Rumunuja je u EU pa skapase od gladi .

Avatar kravata
kravata
08:00 12.11.2015.

Jednakopravnost ne postoji nigdje na svijetu gdje se mjesaju kulture vjere i nacije, zalosno je zbog ljudskih osjecaja, zakona politickog polozaja malo tko govori istinu.

AL
altina
20:57 12.11.2015.

Mora da su Bosanci zrtvovali mlade jaganjce da ovi iz Vatikana nataknu na razanj i odmah napredak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije