Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanader u bijegu

Nakon pokušaja puča i brisanja 
iz HDZ-a često je boravio u SAD-u

sanader
Patrik Macek/Pixsell
10.12.2010.
u 14:30

Naglo je i bez suvisla objašnjenja napustio čelno mjesto u Vladi, a potom se povukao iz javnosti.

Pošto je naglo i bez suvisla objašnjenja napustio čelno mjesto u Vladi i HDZ-u, Ivo Sanader povukao se iz javnosti te se sa suprugom i prijateljima otputio na krstarenje oko naših otoka, na sad već opjevanoj jahti “Malo vitra”, za koju se čak sumnjalo da je u njegovu vlasništvu. Sanader je zbog teške upale pluća na početku kolovoza hospitaliziran u Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu na kojoj se liječio 10-ak dana. Poslije je viđen u jednom poznatom zagrebačkom restoranu u kojem je bio sa suprugom Mirjanom, producentom Brankom Lustigom te njegovom suprugom i kćeri.

Bivši je premijer potom sredinom rujna pozvao svoju nasljednicu na ručak. Kako su tada mediji pisali, navodno joj je čestitao na velikom uspjehu na europskom planu, posebice na deblokadi pregovora s EU. Premijerka J. Kosor i bivši premijer Sanader ručali su u Baltazaru, omiljenom restoranu u kojem je, često, tijekom mandata u društvu prijatelja odlazio na objede. Sanader je potom uglavnom bio samozatajan i nije istupao u javnosti. Učinio je to tek 10. prosinca 2009. došavši na Tuđmanov grob, ali je bilo vidljivo da su odnosi između njega i stranačkog vrha dosta hladni. To je kulminiralo 3. siječnja 2010. kada je pokušao izvesti puč u stranci, nakon čega je brzopotezno izbrisan. Od tog trenutka postao je persona non grata i sve se rjeđe pojavljivao u javnosti. Ljetos je s obitelji otišao na odmor u Los Angeles, samo dan prije nego što je zbog afere Fimi media uhićena Nevenka Jurak.

Iz SAD-a se vratio tek na početku rujna da bi u austrijskom selu, udaljenom 40-ak kilometara od Innsbrucka, u kojem je studirao, održao predavanje o BiH te ponudio šest rješenja za probleme u državi. Na forumu su ga dočekali brojni novinari koji su zasmetali i predsjedniku Europskog foruma Erhardu Buseku. Poslije toga vratio se u SAD, a sa suprugom je stigao u Hrvatsku na početku listopada, malo prije svjedočenja pred istražnim povjerenstvom za Inu. Javnost je uzburkao svjedočenjem, ali i povratkom u saborske klupe te pismom kojim se obratio europskim političarima tvrdeći da je žrtva političko-pravosudnog progona. Zanimljivo, na njegov poziv, prošlog je tjedna na Columbiji gostovao povjerenik za proširenje EK Štefan Füle i u sklopu Sanaderove studijske grupe posvećene dovršetku euroatlantskih integracija na jugoistoku Europe održao predavanje.

*Veliki specijal na 30 stranica o bijegu Ive Sanadera čitajte danas u tiskanom izdanju Večernjeg lista!

Komentara 1

Avatar vitez
vitez
20:37 10.12.2010.

SANADER je : -tražio micanje ploče Francetića u Slunju_PLJESAK -srušio spomenik Budaku-pljesak - sklopio koaliciju sa četnicima i platio obnovu spomenika četnicima u Srbu-pljesak -uništavao desnicu a grlio Pupovca i SDSS-pljesak - uhitio i izdao Antu Gotovinu-pljesak -Hristos se rodi- pljesak - Glavaša smjestio u zatvor -pljesak -odrekao se Tuđmana-pljesak - vodio ljevičarsku politiku-pljesak -...................ITD OVAJ PLJESAK JE BIO OD EUROPE, AMERIKE...ALI NE I OD HRVATSKOG NARODA. BIO JE BOG, JER JE TREBAO TAKAV SVIJETSKIM POLITIČARIMA, A ONDA SU GA ŠUTNULI.TAKO PROLAZE SVI IZDAJNICI!!! A sada je u zatvoru. Sada je KOSORKA omiljena, a onda će i ona poput drugih izdajnika biti šutnuta od te iste Amerike, Europe... A GDJE JE TU HRVATSKA POLITIKA I PONOS??? BAJIĆ??? On izvješćuje američke diplomate o aferama-JESMO MI BANANA DRŽAVA?? Možemo li zamisliti da strani državni tužitelji izvješćuju hrvatske veleposlanike o aferama i istragama u svojim zemljama??? O čemu se tu radi?? O HRVATSKOJ PONIŽENOJ , BEZ PONOSA I DOSTOJANSTVA U MEĐUNARODNOJ POLITICI. I ZATO TAKVI HRVATSKI POLITIČARI OVAKO PROLAZE POPUT SANADERA. TKO nije bio ulizica Americi i Europi??? FRANJO TUĐMAN!! Kome nisu došli svjetski političari na sprovod? FRANJI TUĐMANU!!! Kome su došli ?? Zločincu JOSIPU BROZU TITU!! Jer je odrađivao za njih posao!! TKO DANAS STOJI NA TUĐMANOVOM GROBU? HRVATSKI NAROD!! A NA TITINOM GROBU?? NITKO ILI POKOJI PAS!!! Što je pouka? POLITIČAR koji proda svoj ponos i ponos i dostojanstvo svoje zemlje Hrvatske--BIVA ZABORAVLJEN OD SVOJEG NARODA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije