Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
telefonski razgovarali

Nakon objave WikiLeaksa Obama rekao Hollandeu da SAD više ne špijunira Francusku

Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
24.06.2015.
u 21:20

Dvojica predsjednika telefonski su razgovarali nakon što je WikiLeaks objavio da je američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) špijunirala više francuskih predsjednik

Američki predsjednik Barack Obama uvjerio je francuskog predsjednika Francoisa Hollandea da SAD više ne špijunira Francusku, javlja BBC.

Dvojica predsjednika telefonski su razgovarali nakon što je WikiLeaks objavio da je američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) špijunirala više francuskih predsjednika odnosno da je između 2006. i 2012. godine presretala komunikacije Francoisa Hollandea te njegovih prethodnika Nicholasa Sarkozyja i Jacquesa Chiraca. 

Mi ne ciljamo niti ćemo ciljati komunikacije gospodina Hollandea, objavila je Bijela kuća nakon njihovog telefonskog razgovora.

Inače, nakon optužbi WikiLeaksa Hollande je rekao da ''neće tolerirati'' djela koja prijete francuskoj sigurnosti, a francuski premijer Manuel Valls pozvao je SAD da brzo popravi ''štetu'' u odnosima s Francuskom. Na daljnje razgovore bi u Washington trebali otputovati francuski obavještajni dužnosnici.

>> WikiLeaks: Američka NSA špijunirala Chiraca, Sarkozyja i Hollandea

Komentara 18

Avatar Cokolinda
Cokolinda
21:50 24.06.2015.

haha...

KI
kimi
22:19 24.06.2015.

"Neću više da vas špijuniram, majke mi...danas ..." Pa šta li tek rade neprijateljima kada ovo rade prijateljima.

M3
Miške 3
07:36 25.06.2015.

I ovaj mu sigurno povjerovao. Laže američki predsjednik, sram ga bilo. A tko laže, taj i .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije