Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTROVNE ŽABE

Pojavile su se nakon kiše i predstaljaju opasnost za pse: 'Koga da zovem da se riješim ovog čudovišta?'

žaba
Foto: Screenshot
05.06.2020.
u 16:45

Žabe su prekrivene bradavicama, narastu do 15 centimetara te imaju velike žlijezde odmah iza očiju koje su ispunjene mliječno-bijelim otrovom.

Uz sve nedaće koje su snašle Sjedinjene Američke Države, stanovnike Južne Floride sada zabrinjavaju 'čudovišne' žabe koje su se pojavile nakon obilnih kiša.

Žabe su prekrivene bradavicama, narastu do 15 centimetara te imaju velike žlijezde odmah iza očiju koje su ispunjene mliječno-bijelim otrovom.

Iako su uglavnom bezopasne za ljude, za pse mogu biti smrtonosne jer ih oni često pokušavaju ugristi ili polizati, piše Daily Mail.

Dužnosnici vjeruju kako su žabe krastače u Ameriku došle nakon što su tijekom 50-ih godina pobjegle od raznih uvoznika kućnih ljubimaca.

Žabe su često tamno ili crvenkasto smeđe, a ponekad i sive, a koža im je prekrivena bradavicama i tamnim mrljama.

– Otrovna žlijezda relativno je velika i ima grubo trokutasti oblik – objasnio je dr. Steve Johnson, ekolog za divlje životinje i stručnjak za žaba krastače na Sveučilištu Florida. U video objavljenom na YouTubeu potom je stisnuo jednu od tih žlijezda iz koje je prsnuo otrov te je pojasnio kako taj otrov može biti jako opasan za kućne ljubimce poput pasa.

Jednu žabu uočila je Ohilda Gilbert, a bila je kraj pumpe za bazen u njezinom dvorištu.

– Koga da zovem da se riješim ovog čudovišta. Umirem ovdje, a imam tri psa – objavila je ona u jednoj grupi na Facebooku.

Stručnjaci su nakon toga upozorili na vlasnike pasa da pripaze ako njihov ljubimac ugrize ili proguta takvu žabu jer bi se mogao razboljeti i umrijeti te da odmah odu kod veterinara ako se to dogodi.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
17:37 05.06.2020.

Ma kakve zabe,pazi na te aligatore koji ti dodju na kupanje u bazen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije