Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽIĆNA 'TURNEJA'

Nakon nezgode u Austriji, hrvatski putnici satima čekali na -12 stupnjeva

bus
Foto: VL
21.12.2014.
u 23:13

Za 47 putnika putovanje iz Münchena u Zagreb pretvorilo se u dramu

Za 47 putnika i vozača autoprijevoznika Luburić iz Sesveta putovanje iz Münchena u Zagreb pretvorilo se u petak u dramu punu neizvjesnosti. Tridesetak kilometara prije tunela Karavanke u Austriji ispred autobusa se "ubacio" najprije mercedes, a zatim i BMW koji je završio pod kotačima autobusa, a potom "zajašio" na mercedes. Putnike iz osobnih vozila otpremila je hitna pomoć, a putnici iz Hrvatske ostali su na cesti.

– Dva i pol sata čekali smo dolazak vučne službe koja nas je u slupanom autobusu šlepala do izlaza s autoceste. Tu su nas zamalo prevrnuli – bus je produžio ravno iako je vozilo koje nas je vuklo skrenulo desno. Nitko nije provjerio može li autobus skretati. Izvukli su nas i ostavili usred ničega, u šumi, podigavši autobus s putnicima na labudicu. Nisu nam rekli što će učiniti pa je nastala panika kad smo završili u zraku. U busu su bili mahom stariji putnici, ali i četverogodišnje dijete. Austrijska policija prema nama se ponašala kao prema građanima drugog reda – u dahu je izgovorila Anamarija Levanić, jedna od putnica.

Na pustopoljini su ostali, kaže, šest sati. Vani je bilo –12 stupnjeva. Jedna je žena pala izlazeći iz podignutog busa u zahod. Zbog ozljeda glave zadržana je u bolnici u Villachu. Kada je iz Zagreba stigao zamjenski autobus, nevoljama nije došao kraj: – Na slovenskoj granici vozač je greškom ušao u trak za automobile, zbog čega se vraćao i zaradio 150 eura kazne. Pješačio je četiri kilometra do mjesta gdje ju je mogao platiti. Tu smo čekali još dva i pol sata – kaže Anamarija koja je u Sisak stigla u 5.30 sati.

>> Loše instalacije zadimile autobus u Šibeniku 

>> Hrvatski autobus prevrnuo se u Italiji, preminuo mladić koji je putovao s djevojkom

Komentara 10

DU
Deleted user
06:29 22.12.2014.

pripadam i sam tom plemenu hrvata , ali kako se ponasamo i kakova nam je kultura ne moramo nista bolje ocekivati.

MX
Mister X
10:33 22.12.2014.

Austrijska policija prema nama se ponašala kao prema građanima drugog reda – u dahu je izgovorila Anamarija Levanić, jedna od putnica. Neznam jedan jedini razlog zašto bi se prema nama trebali ponašati kao "građanima prvog reda iz autobusa ? Akoko je autobus pun seljaka i seljačina a ne građana ??? Nadalje ne piše se tko je kriv za prometnu nesreću gdje autobus najaši na mercedesa. Gdje vozać ovog autobusa neprati vučnu službu i neide prema žmigavcu nego ravno ( ništa ne napominje ne objašnjava nam Anamarija !) Nadalje putnici se ponašaju neodgovorno i ne razumiju i ne sljede upute austriskih službi ; Nadlje se vidi kakvi su vozači kad nezna ni u Austriji gdje mora da se prestroji dali je vozać uopče vozać autobusa ili netko tko se eto našao kao rezerva ??? Hkadnih 12 stupnjeva za ovo doba godine nije za kuditi ni u Austriji . Nikome nije zima ako radi klima i ako je pametan pa se dovoljno opremio za zimu !!!

CO
como
07:52 22.12.2014.

A jadničeki...jednom sam sa ostalim putnicima po snježnoj oluju gurao bus negdje kod Šuice, go... se u meni smrzlo...tako da samo mogu reći da ste prošli ko bog!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije