Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE OD 80 POGINULIH

Nakon napada na pogreb u Jemenu, Amerika povlači podršku Saudijskoj Arabiji

jemen
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
09.10.2016.
u 09:05

"Sigurnosna suradnja između SAD-a i Saudijske Arabije nema bjanko ček", priopćio je glasnogovornik NCS-a Ned Price.

 Sjedinjene Države razmotrit će podršku koaliciji koju u Jemenu predvodi Saudijska Arabija, izjavio je u nedjelju glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost (NCS) nakon što je u napadu u Sani poginulo najmanje 82 ljudi, a više stotina ozlijeđeno. Napadnuta je zgrada u kojoj se održavaju pogrebi.

"Sigurnosna suradnja između SAD-a i Saudijske Arabije nema bjanko ček", priopćio je glasnogovornik NCS-a Ned Price. 

Poručio je da su u svjetlu posljednjeg i drugih nedavnih napada pokrenuli razmatranje već značajno smanjenje potpore saudijskoj koaliciji.

Dok administracija pobunjenih Huitija tvrdi da su okupljene na pogrebu u glavnom gradu Jemena Sani pogodili zrakoplovi saudijske koalicije, koalicija niječe bilo kakvu ulogu u tom napadu.

Prema izvješćima lokalnih zdravstvenih dužnosnika, koje navode Ujedinjeni narodi, u napadu je ubijeno najmanje 140 ožalošćenih, dok ih je po podacima Ministarstva zdravstva ubijeno 82.

Sana je pod kontrolom Hutija od rujna 2014. kada su iz nje potisnuli snage međunarodno priznatog predsjednika Mansura Hadija. Tisuće civila poginule su od početka zračne kampanje saudijske koalicije u ožujku 2015., objavio je UN. Gotovo tri milijuna ljudi raseljeno je od početka rata 2014.

Ključne riječi

Komentara 18

GV
golub Vaso
10:18 09.10.2016.

naslov je lažan

MX
Mister X
09:52 09.10.2016.

Nakon napada na pogreb u Jemenu, Amerika povlači podršku za 0,3% Saudijskoj Arabiji... Ili više ništa ozbiljnije ne piše !

ML
Mlinaric
16:03 09.10.2016.

blanko cek ima samo izrael od amerike..a rusiju ce uskoro napadati i to neocekivano kako to i rade americka strategija, samo ce saveznici to znati,i to bez medija samo oni drzavnici i generali koji ce voditi taj neocekivani masovni nuklearni napad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije