Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nakon načelnika općine Radoboj, posao dobila i njegova pročelnica

Državna tvrtka Narodne novine raspisala je potkraj prošle godine natječaj za radno mjesto voditelja Odjela internetske prodaje i promidžbe, na koje je sredinom prosinca primljena Marija Pernjek
10. siječnja 2015. u 21:32 15 komentara 4622 prikaza
anđelko topolovec
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Državna tvrtka Narodne novine raspisala je potkraj prošle godine natječaj za radno mjesto voditelja Odjela internetske prodaje i promidžbe, na koje je sredinom prosinca primljena Marija Pernjek. Ona je dotad bila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela općine Radoboj u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Iznijela zanimljive ideje

Načelnik te općine je pak Anđelko Topolovec, inače predsjednik Županijske organizacije i Sjeverozapadnog hrvatskog regionalnog saveza Hrvatske narodne stranke, ali i savjetnik uprave Narodnih novina. U Narodnim novinama kažu da im je na navedeni natječaj pristiglo 11 molbi, od čega je osam kandidata pozvano na razgovor.

Na pitanje koje su reference Marije Pernjek za voditelja Odjela internetske prodaje i promidžbe, kažu da je ona pokazala najbolje poznavanje stranice e-trgovine Narodnih novina kao i najbolje poznavanje asortimana koji Narodne novine nude kupcima, što je, tvrde, izuzetno važno za taj posao.

Gospođa Pernjek ima iskustva u organizaciji poslova, kreiranju i provedbi planova, vođenju evidencije kupaca te je upućena u nabavu, što je također vrlo bitno za upravljanje e-trgovinom.

Izrazila je visoku motiviranost za ovaj posao, a na intervjuu je iznijela nekoliko zanimljivih ideja o e-trgovini Narodnih novina, što ju je sve skupa izdvojilo od ostalih kandidata za to radno mjesto – tvrde u Narodnim novinama.

Na pitanje u kojem su točno odnosu Marija Pernjek i savjetnik uprave Anđelko Topolovec, odgovaraju da oni nisu ni u kakvom obiteljskom odnosu.

Topolovec, koji ima višu stručnu spremu inženjera prometa, nesuđeni je predsjednik uprave NN-a, tvrtke koja je u Kukuriku koaliciji potpala pod utjecaj HNS-a.

Nakon dolaska Kukuriku koalicije na vlast, Topolovec je prvo imenovan za člana uprave NN-a, a nakon smjenjivanja bivšeg predsjednika uprave Petra Piskača trebao je postati predsjednik uprave te državne tvrtke. No, zbog sukoba interesa u kojem se našao jer ne može istodobno biti načelnik općine i u upravi državnog poduzeća, to je propalo pa se morao zadovoljiti mjestom savjetnika uprave Narodnih novina. Pritom ga je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa kaznilo s 8000 kuna jer je istodobno bio načelnik općine Radoboj i član uprave Narodnih novina.

Franšiza za brata

Topolovec u općini prima volontersku plaću od oko 7000 kuna bruto, a kao savjetnik uprave dobiva mjesečno oko 18.000 kuna bruto.

Narodne novine su pak prije nekoliko godina, kad je Topolovec već došao u tu tvrtku, a o čemu je Večernji list pisao, bratu svoje općinske pročelnice Marije Pernjek dodijelio bez javnog natječaja franšizu za prodaju artikala Narodnih novina u Zaboku, a to je bila i jedina takva njihova franšiza u cijeloj Hrvatskoj.

>>Do veljače počinje s radom proizvodna linija duga 54 metra

>>Halu za proizvodnju WC papira preplatio dva milijuna kuna?

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • Bulaba:

  To je pravi put, to je ta tolerantna i građanska Hrvatska, bravo, pravda za sve, posao za sve, Narodne novine narodu, imamo Plan 21, zaokruži 1 za posao savjetnika u Narodnim novinama na plaći od 18.000 kn, juhahaj!

 • Avatar Grubi
  Grubi:

  Topolovec u općini prima volontersku plaću od oko 7000 kuna bruto..... Ne kužim, kakvo je to volontiranje za solidnu plaću ???

 • Avatar Grubi
  Grubi:

  baš tako... to je pravi put..... Nova Pravednost druge republike. Jedino kaj je problem (njihov) što će taman ispuniti uvjete da odu na godišnji odmora nakon šest mjeseci, i sa njega se više neće imati gdje vratiti jer će proraditi ... prikaži još! 'anti uhljeb' metla po kojoj pripadnici te parazitske strančice će biti na vlasti samo u njihovom ulazu, eventualno mjesnoj zajednici.