Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojko Obersnel:

'Linićeva smjena ostavila je mučan dojam'

'SPECIJAL OBZOR15.10.2013. Rijeka - Vojko Obersnel, gradonacelnik Rijeke.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
07.05.2014.
u 11:15

Podsjetimo, Linićeva smjena uslijedila je nakon što je u javnost izašlo da je u sklopu predstečajne nagodbe Spačve država priznala procjenu nekretnine koja je za 27 milijuna kuna veća od procjene vinkovačke porezne uprave

Nakon što je premijer Zoran Milanović jučer s mjesta ministra financija smijenio Slavka Linića, danas u 17 sati održat će se sjednica Predsjedništva SDP-a u prostorijama stranke na Iblerovom trgu.

Podsjetimo, Linićeva smjena uslijedila je nakon što je u javnost izašlo da je u sklopu predstečajne nagodbe Spačve država priznala procjenu nekretnine koja je za 27 milijuna kuna veća od procjene vinkovačke porezne uprave. 

– Sve u predstečajnoj nagodbi oko Spačve koja danas redovito posluje, redovito plaća svoje obveze i zapošljava 600 ljudi, učinjeno je prema zakonu – izjavio je jučer Linić kojega bi na mjestu ministra financija trebao naslijediti njegov dosadašnji zamjenik Boris Lalovac.

Uoči današnje sjednice SDP-a, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je u emisiji U mreži prvog Hrvatskog radija da od predsjedništva stranke ne očekuje ništa.

– Od Predsjedništva ne očekujem ništa. Naša je reakcija na neki način logična. Radi se o odnosu između predsjednika naše stranke koji je, u pravilu, uživao nepodijeljeno povjerenje nas iz Rijeke i našeg člana, dugogodišnjeg gradonačelnika Rijeke, i ovo za nas nije nimalo jednostavna situacija. Ponovit ću još jednom, ne sporim pravo premijera da donese ovakvu odluku. Međutim, ne mogu se pomiriti s činjenicom na koji je način ta odluka donesena. Mogla je biti donesena i prije i bez iznošenja čitavog niza podataka koji su, rekao bih, dvojbeni i koji ostavljaju mučan dojam da se ministra Linića ili sada već bivšeg ministra Linića miče zbog lošeg rada ili zbog nekih nedozvoljenih aktivnosti unutar ministarstva – kazao je Obersnel.
>> Milanović smijenio ministra Linića!

>> Linić o smjeni: To je odluka premijera i ja je prihvaćam. O svemu ću govoriti nakon 25. svibnja

Komentara 20

Avatar una12
una12
11:28 07.05.2014.

Mucan dojam nije ostavio Linic, nego cijela vlada.

Avatar Carrera
Carrera
11:11 07.05.2014.

bit će sigurno žestoko i s obzirom da su svi međusobno posvađani nebi me čudilo da i šake prorade...

KR
krka
11:24 07.05.2014.

Javio se drug voja iz crvene Rijeke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije