Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stroge kazne

Nakon letova s Balkana uvode strože mjere: Testiranje i karantena za putnike iz zemalja visokog rizika

The coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Finland
Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
10.08.2020.
u 23:56

Finske su vlasti zaključile da su nedavni letovi iz Sjeverne Makedonije i Rumunjske bili dva glavna izvora novih zaraza

Finska će uvesti obavezno testiranje na koronavirus i karantenu za putnike iz određenih zemalja visokog rizika, rekla je finska ministrica u ponedjeljak, nakon što su 24 od 157 putnika na letu iz Skoplja bili pozitivni na virus.

Dobrovoljno testiranje organizirano je u subotu u zračnoj luci u gradu Turku za sve putnike koji su stigli iz Skoplja, nakon što su finske vlasti zaključile da su nedavni letovi iz Sjeverne Makedonije i Rumunjske bili dva glavna izvora novih zaraza u Finskoj, kazala je ministrica obitelji i socijalnih usluga Krista Kiuru.

VIDEO Velike gužve na drive-in testiranju za koronavirus

Obavezna dvotjedna karantena i nasumični test na koronavirus pri dolasku u Finsku primijenit će se na bilo koga tko stiže iz države koja bilježi između 8 i 10 slučajeva zaraze koronavirusom na sto tisuća stanovnika u posljednjih 14 dana, objavile su vlasti.

Finska je prošli tjedan imala 2,3 slučajeva zaraze na 100 tisuća stanovnika. U toj zemlji je sveukupno zabilježeno 7,6 tisuća slučajeva zaraze, s 333 preminulih.

Kiuru je kazala kako će aviokompanije morati najaviti svojim putnicima ako će biti testirani pri dolasku na finski teritorij.

Kršenje dvotjedne karantene kažnjavat će se s do tri mjeseca pritvora ili novčanom kaznom, dodala je ministrica.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Payback
Payback
06:58 11.08.2020.

Balkan...naziv za naj nazadniji dio Europe...što dalje od toga

Avatar Observer
Observer
01:23 11.08.2020.

Jos nema nijedne zemlje da se naziva Balkan, ali neki se jako trude da to postane Hrvatska.

LK
Lee.Kershaw
09:33 11.08.2020.

Nego dali je riječ o mikroregij, mezoregiji ili makroregiji??? Naime u ovome nema apsolutno nikakvih naznaka na koje se područje odnosi. Da pojasnim. Npr. Pa nonska nizina je je prirodno geografska cjelina koja se niako ne može dijeliti na dva dijela. Ovdje se znači može raditi samo lažnoj i proizvoljnoj izmošljotini, a nkako regiji kao pravom smislu riječi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije