Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmaši u Karlovcu

Nakon Kupe, Festival i Revija sele na Koranu, Dobru i Mrežnicu

film1
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/3
18.06.2014.
u 11:48

U Gradskom kazalištu Zorin dom odvija se natjecateljski program, a u konkurenciji je osamdeset filmova

Uspjeli ste spojiti moje dvije najvažnije stavri, film i rijeku. U trenutku kada sam pomislila da stvari ne mogu biti bolje, podignuli ste ovu manifestaciju na još višu razinu - poručila je Vera Robić-Škarica prilikom svečanog otvorenja 19. Filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala u Karlovcu.

300 vatrenih lampiona

Jedinstvena manifestacija koja okuplja filmske nade iz Hrvatske i svih dijelova svijeta službeno je započela na rijeci Kupi. Domaćini, mladi karlovački filmaši nadmašili su sami sebe i gostima priuštili neponovljivi doživljaj. I gradonačelnik Damir Jelić, koji tijekom sedmogodišnjeg mandata prati rast ove manifestacije, ukazao je na važnost Revije i Festivala za cjelokupnu zajednicu, kao i razvoj mladih u kojima vidi beskompromisnu budućnost.

Nakon što je lanjska dobitnica Grand Prixa Kaja Šišmanović i službeno prerezala vrpcu, svi zajedno u zrak su pustili 300 vatrenih lampiona. Oko 160 gostiju neće uživati samo u čarima najveće karlovačke rijeke. Večeras će upoznati i ljepote Korane, u četvrtak je na redu Dobra, a Revija i Festival završit će u petak na Mrežnici.

A do tada sve očekuje iznimno bogat program. U Gradskom kazalištu Zorin dom održava se natjecateljski program, a 80 izabranih filmova, od čak 365 prijavljenih, bori se za jedanaest nagrada. Osim toga, posebnost ovogodišnjeg izdanja su i zadaci koje će gosti morati odraditi.

Karlovac-grad mladih

- Nećemo ih pustiti samo da uživaju, trebat će nešto i napraviti. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca dogovoreno je da će 160 mladih iz svih dijelova svijeta za vrijeme boravka u Karlovcu snimiti video dnevnike na temu Karlovca kao grada mladih - najavila je koordinatorica Marija Ratković Vidaković.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije