Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 60. GODINI

Nakon kratke bolesti preminuo načelnik Marijan Kostanjevac

Privatna arhiva
23.03.2021.
u 21:30

Za načelnika Općine Vinice izabran je 2002. godine, i odrađivao je svoj peti uzastopni načelnički mandat

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac preminuo je u 60. godini nakon kratke bolesti. Za načelnika Općine Vinice izabran je 2002. godine, i odrađivao je svoj peti uzastopni načelnički mandat.

- Godine 1989./90. kao jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice u Varaždinskoj županiji uključio se u politiku. Na prvim višestranačkim izborima izabran je za vijećnika ondašnje Skupštine općine Varaždin. Kao HDZ-ov vijećnik Općinskog vijeća Općine Vinica izabran je 1993., što je bio sve do 2002., kad je prvi puta izabran za načelnika Općine, a u međuvremenu je obnašao i dužnost županijskog vijećnika izabranog 1997. U vremenu agresije na našu domovinu aktivno i dragovoljno se uključio u obranu, kao pripadnik 104. brigade i otišao na Pakračko bojište, gdje je tada njegova brigada bila raspoređena. 2. prosinca 1991. god. upali su u četničku zasjedu gdje je zamalo izgubio život. Nakon formiranja Domobranske pukovnije u Varaždinu bio je preraspoređen u tu formaciju te je najprije postao zapovjednikom satnije, a kasnije je bio zadužen i za druge odgovorne poslove u pukovniji - kažu u HDZ-u. 

Nositelj je dvije spomenice - spomenice Domovinskog rata i spomenice Domovinske zahvalnosti. 

Ključne riječi

Komentara 2

PP
plavac plavi
22:41 23.03.2021.

Počivao u miru Božjem Marjane!!

LL
lijepa_li si
00:08 24.03.2021.

pokoj vječni daruj mu gospodine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije