Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurje

Ovce i ovna prebacili preko ograde i zaklali na polju!

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
06.03.2014.
u 14:52

Ukradene ovce su stare dvije godine i imale su mlade koje su sad ostale bez majki. Hranimo ih na dudu - ogorčena je Anđelka Blažona

Krv i ovnovi organi na oranici, četristotinjak metara od dvorišta obitelji Blažona, ostali su nakon krađe iz dvorišta u Ulici Benkovec u Maloj Subotici. U okrilju noći s ponedjeljka na utorak, nepoznati počinitelj je iz ograđenog dvorišta obiteljske kuće ukrao - ovce i ovna!

- Netko je ušao u dvorište i prebacio preko ograde dvije ovce i ovna. Pronašli smo, tu malo dalje od vrta, puno krvi i bačene ovnove testise, što znači da su životinje zaklane. Užas, što da vam drugo velim - ogorčena je Anđelka Blažona.

Oko 23 sata začula je psa kako laje, izašla je van, no ništa sumnjivog nije vidjela. Vratila se u kuću, a ujutro je opazila da nedostaju tri grla. Imali su ih ukupno devet, a sad ih je ostalo šest. - Ukradene ovce su stare dvije godine i imale su mlade koje su sad ostale bez majki. Hranimo ih na dudu. Sreća što susjedi imaju krave, pa od njih donosimo mlijeko na mladunčad - kaže.

Prošle jeseni također su im nestale dvije ovce, no mislili su da su odlutale, pa to nisu prijavljivali policiji. Sad opravdano sumnjaju da su i one bile ukradene. U tom dijelu sela dosad su zabilježene krađe kokoši i druge peradi, no nikad stoke. Šteta je u ovom slučaju nekoliko tisuća kuna. Krađe domaćih životinja u Međimurskoj županiji nisu rijetkost, a omiljeni plijen kradljivcima su pernate životinje. Prije tjedan dana u Donjem Kraljevcu pokradeno je četrdesetak kokoši u tri domaćinstva. Zabilježene su već i krađe pasa čuvara, koji su valjda bili "kolateralne žrtve".

Jedna od najbizarnijih krađa dogodila se 2011. godine, kad su na farmi u Otoku kod Preloga ukradene četiri krave! Poljoprivrednik (62) iz Držimurca pak je u studenom 2012. ostao bez dvije svinje, koje je netko odnio iz štaglja, a usput je pokupio i četiri kokoši. Policija je tada istaknula detalj da svinjac - nije bio zaključan. Kao da bi lokot uplašio kradljivce. Lani je u Murskom Središću vlasnik zatekao muškarca kako pokušava pobjeći s dvije usmrćene patke. Kako policija ne izvještava javnost o krađama u kojima je vrijednost ukradenog manja od 2000 kuna, pitanje je koliko ih zapravo ima. Neke krađe vlasnici ni ne prijavljuju jer znaju da štetu ionako nikad neće naplatiti.

>> Ovčari na mukama - moraju šišati ovce, a nemaju kome prodati vunu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije