Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovar

Nakon jednomjesečnog štrajka radnici Berga nastavili proizvodnju

građevinac
Arhiva
01.09.2010.
u 11:42

Radnici vukovarskog Berga, proizvođača betonskog crijepa, prekinuli su štrajk.

Radnici vukovarskog Berga, proizvođača betonskog crijepa, prekinuli su štrajk kad im je poslodavac isplatio plaće za travanj i svibanj i danas su na svojim radnim mjestima, izvijestio nas je Dražen Petanović, sindikalni povjerenik HUS-a dodajući kako su radnici malo popustili u svojim zahtjevima jer su svjesni da bi se otezanje obustave rada nepovoljno odrazilo na proizvodnju, a time i njihovu budućnost. Radnici, sada ih je 26, i dalje su nezadovoljni jer još očekuju isplatu plaća za lipanj i srpanj pa su pozvali vlasnika i direktora da im se do kraja tjedna obrate i kažu kakva je perspektiva.

- Imamo sirovine za mjesec dana proizvodnje, ali smo zabrinuti što poslije. Dolazi zima i mi do tada moramo proizvesti dovoljno crijepa za kupce i stvoriti zalihe jer zimi se manje kupuje crijep. Ne smijemo sami sebi zabijati nož u leđa - kaže Dražen Petanović. Berg proizvodnja nastala je početkom godine izdvajanjem iz tvrtke Berg koja se također bavila proizvodnjom betonskog crijepa, ali je zapala u poslovne probleme zbog čega su radnici više puta prosvjedovali i prekidali rad zbog neisplate plaća, a posebno su se ljutili na vlasnika kada su doznali da im dvije godine nije uplaćivao doprinose.

- Ovom jednomjesečnom obustavom rada željeli smo se izboriti za plaće, a borba za doprinose se nastavlja - kaže Petanović. Berg proizvodnja je ove godine proizvela samo 350.000 komada crijepa, a nekada su, kažu radnici, proizvodili nekoliko milijuna godišnje. Otpušteno je i 15-ak radnika što jasno govori o prilikama u vukovarskom proizvođaču crijepa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije