Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
splitski hdz:

'Nakon J. Kosor s Kerumom, sad nam i Karamarko radi iza leđa'

'19.04.2011.,Split, Poljud -  Predsjednica Povjerenstva Hajduka Andjelka Viskovic odrzala konferenciju glede hajducke uprave   Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Ivana Ivanović/PIXSELL
07.12.2012.
u 13:13

Još nismo odlučili koga ćemo kandidrati, ali je sigurno da će to biti netko iz HDZ-a, kaže P. Škorić, šef HDZ-a Split

Nezadovoljstvo i nevjerica zahvatili su članove splitskog HDZ-a zbog kalkulacija da je predsjednik stranke Tomislav Karamarko prošli tjedan u Zagrebu s razvlaštenom Kerumovom dogradonačelnicom Anđelkom Visković gotovo dogovorio kandidaturu za gradonačelnicu Splita.

Neka uzme iskaznicu

– Kandidatura Kerumove dojučerašnje najbliže suradnice poniženje je za splitski HDZ! Time priznajemo da među članstvom nemamo čovjeka u kojega vjerujemo da je dovoljno sposoban za pobjedu na izborima – razočarani su splitski hadezeovci s kojima smo razgovarali. U subotu, na tribini u splitskom HNK u povodu obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana, očekuju Tomislava Karamarka. Potvrdio nam je to predsjednik ogranka Petar Škorić koji tvrdi da HDZ još nije odlučio koga će kandidirati za splitskog gradonačelnika. Kaže da to neće učiniti ni sutra.

– Bilo bi nepristojno da nekim drugim temama, na ovaj za nas značajan dan, zasjenimo obljetnicu prvog hrvatskog predsjednika. Neće biti stranačkih sastanaka i neće se razgovarati o našem kandidatu za gradonačelnika – uvjerava nas Škorić.

– Ostajemo pri tome da će kandidat biti član HDZ-a! – znakovito kaže Škorić. To bi isključilo Anđelku Visković, naravno, ako ne uzme stranačku iskaznicu. No dio članstva HDZ-a doživljava je kao Kerumovo kukavičje jaje. Drugi pak komentiraju kako ih nametanje Viskovićeve za HDZ-ova kandidata podsjeća na politiku Jadranke Kosor koja je mimo volje lokalnih stranačkih struktura sklopila koaliciju sa Željkom Kerumom na izborima za Sabor. Problem u splitskom HDZ-u je što nemaju kandidata.

Brojne kalkulacije

Do sada se kalkuliralo s bezbroj imena. Ne žele ni svog Tomislava Đonlića, tajnika Nacionalnog odbora za znanost i obrazovanje. Kalkuliralo se s Draganom Primorcem, akademikom Davorinom Rudolfom, dr. Matkom Marušićem, profesorom s Medicinskog fakulteta, i Šimunom Anđelinovićem, šefom splitske patologije. Kandidata HDZ-a s kojim će voditi najžešće okršaje sa zanimanjem iščekuje i Ivo Baldasar, kojega je splitski SDP odavno predstavio kao svoga kandidata. HDZ će koalirati sa svim desnim opcijama ne bi li uspio osvojiti vlast, a ni čelnici SDP-a ne kriju da im je Split iznimno važan. I jednima i drugima račune bi mogao pomrsiti don Ivan Grubišić kojemu ankete daju velike šanse, ali još nije potvrdio svoju kandidaturu.

>>J. Kosor: Pogodile su me priče o ljubavnicima, istina je bila gora

Komentara 45

HA
havana
15:53 07.12.2012.

07.12.2012. u 13:47h brkica2 je napisao/la: Zahvaljujući Karamarku i njegovim podrepcima, HDZ ponovo gubi izbore. --------------- da su ovi bili mudri, bi svi skupa priznali krivnju. onda bi im se sudilo. i narod bi sve zaboravio. a da, nisam spomenuoo da su trebali s suzama u oku poniženo tražiti oprost naroda. a ovako. ovako budu zauvjek okaljali sliku o povijesti nastanka ove države

DP
Dioklecijanova palaca
09:10 08.12.2012.

Jadranka kosor bi mogla više učiniti za HDZ od sadašnjeg predsjednika. S novim predsjednikom šanse HDZ-a da izgubi izbore su puno veće.

BR
brkica2
13:47 07.12.2012.

Zahvaljujući Karamarku i njegovim podrepcima, HDZ ponovo gubi izbore. Hoćemo: "Jedan član jedan glas".Jedino to može podići HDT-ovu poziciju. No, Karamarko to ne želi, jer tada gubi čelnu poziciju.....Niste ga još čuli da govori o takvoj vrsti izbora, a nećete ga ni čuti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije