Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Nakon ispitivanja I. Vekića, DORH zove i V. Šeksa?

\'10.02.2011,Osijek,Prvi ratni ministar MUP-a Ivan Vekic pozvan je na saslusanje u DORH zbog optuzbi za ratni zlocin pocinjen na podrucju istocne Slavonije,Ivan Vekic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL\'
Davor Javorović/PIXSELL
11.02.2011.
u 21:30

Kažu da sam navodno nešto znao o zločinima, a ništa nisam rekao, kazao nam je bivši ministar o svom saslušanju u ŽDO-u

– Pod sumnjom sam za ratni zločin jer sam navodno nešto znao, a nisam ništa rekao. Osumnjičenik sam, ne svjedok – kratko nam je odgovorio ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić i potvrdio da je na obavijesni razgovor u Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku pozvan zbog šest transkripata izjava članova obitelji uhićenih, ubijenih i nestalih s područja Vukovara 1991.

>>Bivši ministar Ivan Vekić ispitan zbog ratnog zločina u Vukovaru

Naime, u transkriptima koje je DORH-u dostavila Inicijativa mladih za ljudska prava iz Zagreba tvrdi se da su za navodne zločine znali, ali ih nisu spriječili tadašnji ministar Vekić te predsjednik Kriznog stožera za Slavoniju i Baranju Vladimir Šeks. Zločini su, tvrde, počinjeni od lipnja do kolovoza 1991., a navodno su ih počinili pripadnici Zbora narodne garde i Sekretarijata za narodnu obranu.

Neslužbeno, pak, u DORH-u doznajemo da Vekić nije bio pozvan u svojstvu osumnjičenika. Istraga više vodi prema Šeksu koji bi, za očekivati je, uskoro također trebao biti pozvan dati iskaz o navodnim zločinima.

Komentara 91

MI
mica1111
21:38 11.02.2011.

...kaj se gosn Šeks ni već samoincijativno javio...pa zakaj da ide dva put...

AN
Andreeejjj
21:54 11.02.2011.

VEKIĆU UDBA-šu stari. Znao si, a ništa nisi rekao?!? Ahahahaha, kako si naivan?!?

JA
jalnus
21:38 11.02.2011.

Ohhh, da,svi u Europu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije