Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORBIDAN ZLOČIN

Nakon instrukcija prijetio učeniku da će mu pobiti obitelj ode li kući

zatočeni
DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL
17.01.2011.
u 11:52

Dječaku iz zgrade cijelo je vrijeme davao instrukcije, no nije mu dao da ode kući. Osumnjičenik, do sada bez dosjea, susjedima je oduvijek bio čudan.

Bizaran slučaj s glavnim akterom, 35-godišnjim Hrvojem R., do sada nepoznatim policiji, stiže iz zagrebačkog naselja Maksimir.

Njega se tereti da je cijelu prošlu godinu pa do ovog petka kontinuirano prisiljavao svog 17-godišnjeg susjeda da ostane kod njega u stanu na devetom katu zgrade! Kad bi mladić pokušavao izići, ovaj bi ga fizički spriječio. Znao ga je i zaključavati, a katkad ga je dječakova želja da ode kući toliko razljutila da je počeo razbijati sve pred sobom. Prijetio mu je da će mu ubiti cijelu obitelj ako mu ponovo ne dođe u posjet. Sve to vrijeme davao mu je instrukcije iz različitih predmeta. Maloljetnik, koji živi nekoliko katova ispod njega, majci se povjerio tek godinu dana nakon maltretiranja, a ona se odmah obratila policiji.

Urlao na umirovljenicu
Otkada se prije šest, sedam godina Hrvoje doselio u zgradu susjedi su mrmljali protiv njega iz dva razloga. Mislili su ili da se drogira ili da s njime u najmanju ruku nešto “ne štima”. Hrvoje nije zaposlen, navodno već godinama studira ekonomiju, a vrijeme navodno provodi kod kuće ili pušeći na terasi zgrade. Susjeda Štefica kaže da ga je ona prije najviše branila.

– Meni ga je bilo žao jer su mu roditelji razvedeni, a on nije u dobrim odnosima s ocem. Pričao mi je da mu je teško i da želi otići iz Hrvatske. Nagovarala sam ga da posjetimo psihijatra, ali nije htio – ispričala je, dodajući da su im se odnosi naglo pogoršali kad je jednom luđački urlao na nju jer ga nije pozvala na sastanak stanara.

Poremećaj ili zloba
Hrvoje je odveden istražnom sucu s prijavom za protupravno oduzimanje slobode i prijetnju, a sada se nalazi iza rešetaka zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Majka maloljetnika nije željela razgovarati s novinarima, no kazala je samo da se sin osjeća dobro.

Načelno komentirajući slučaj, Mato Jakovljević, predstojnik Klinike za psihijatriju na KBC-u Rebro, kazao je da treba vidjeti je li riječ o psihozi, poremećaju ličnosti ili se naprosto nekome htio osvetiti.

– U svakom slučaju, to zdrava osoba ne radi. Valja ustanoviti je li u pitanju bolest ili je samo zločest. Tada će se vidjeti treba li ga smjestiti u zatvor ili na sudsku psihijatriju – rekao je.

Osvrnuvši se na obiteljske odnose, napomenuo je da bi roditelji više pozornosti trebali posvetiti djeci kako se ne bi događalo da ne primijete da se njihovu djetetu nešto loše događa.

Komentara 19

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
00:10 18.01.2011.

nije ni 17-ogodisnjak sam svoj, .. ajd, nek te shebe jednom, dva, tri puta, al istu stvar ponavljati godinu dana, ... ja stvarno neznam ko je ovde lud ...

H0
Hajduk_058
07:22 18.01.2011.

Sigurno ga je zaključavao jer mali nije razumio matematiku 1+1=2 pedera

FE
Felicijen
14:29 17.01.2011.

Iz čega je zapravo ovaj davao instrukcije!? Iz psihijatrije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije