Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo

Pogledajte što je HGSS poručio turistima!

HGSS
Foto: screenshot/HGSS
30.07.2015.
u 17:17

Postoji velika šansa da ćemo vas spasiti, i to besplatno. No postoji i šansa da ćete postati dio prirodne selekcije. Također besplatno, stoji u pismu

Češki turisti koji se penju po Biokovu u japankama ili odlaze na obližnji otok na ““luftiću” već su postali dio našeg turističkog folklora.

No ove godine Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) koja te naše odvažne goste spašava iz nevolja, na Facebooku im je uputila pismo.

“Mi u Hrvatskoj imamo odličnu kuhinju i vina. Nakon nekog vremena tijelo se opusti, otoci se približe, planine postanu male, a vama padaju na pamet čudne ideje poput planinarenja u japankama, noćnog plivanja do obližnjeg otoka, istraživanja divljine bez kapi vode za piće i prvog pokušaja slobodnog penjanja bez ikoga u blizini... Ako to učinite, postoji velika šansa da ćemo vas spasiti, i to besplatno. No postoji i šansa da ćete postati dio prirodne selekcije. Također besplatno”, stoji u pismu HGSS-a turistima koje poziva da unatoč svemu uživaju u Hrvatskoj, a ako se nađu u opasnosti, neka slobodno nazovu 112.     

>> Djevojku koja je otežano disala zbog astme HGSS spašavao helikopterom

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar plejer_as
plejer_as
18:33 30.07.2015.

čini se da spašavanje spada u besplatnu turističku ponudu, i onda se žale da nemaju novca

DU
Deleted user
18:10 30.07.2015.

u njemačkoj ako želiš boga moliti , moraš platiti. treba upozoriti ljude da svaka šlep služba košta peneze.pa nismo mi kuvajt.

Avatar Idler 3
Idler 3
18:42 30.07.2015.

Probajte v Avstriji polomit nogu negdje vu Alpami, daleko od prometnica il nekog tko vas bu spasil....hajd probajte bar približno kalkulirat kolko bute morali iskeširat njihvoj službi HGSS ak znate o čem pišem !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije