Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hodočašće

Nakon hodočašća lakše se nosimo sa životnim problemima

'10.08.2010. Marija Bistrica - Hodocasce invalida. Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
'Matija Topolovec/PIXSELL'
11.08.2010.
u 09:58

Život osoba s invaliditetom i nama zdravima je ohrabrenje, put i poticaj da trebamo hrabro kročiti kroz život – istaknuo je u propovijedi rektor Z. Koren.

Više od 400 osoba s invaliditetom iz različitih krajeva Hrvatske okupilo se jučer u nacionalnome marijanskom svetištu Majke Božje Bistričke na tradicionalnom, 19. hodočašću osoba s invaliditetom u organizaciji Udruge invalida Donje Stubice. U cjelodnevnom druženju dio programa bio je posvećen misnom slavlju, koje je za njih i ove godine vodio upravitelj svetišta rektor Zlatko Koren.

– Želimo ovdje podržati sve osobe s invalidnošću koje se hrabro bore sa svim životnim nedaćama, koje su često vrlo teške i bolne. Želimo potaknuti sve one koji se skrbe o njima da to i dalje nastave činiti, a sve institucije pozivamo da im olakšaju svakodnevni život koliko god je to moguće. Možemo čak reći da je život osoba s invaliditetom često nama zdravima ohrabrenje, put i poticaj da trebamo hrabro kročiti kroz život – istaknuo je u svojoj propovijedi rektor Koren.

U svetištu cijela Hrvatska

Na duhovnu obnovu u Mariju Bistricu i ovaj su put stigle osobe s invalidnošću iz svih krajeva Hrvatske – iz Dubrovnika, Rijeke, Varaždina, Čakovca, Siska, Daruvara, Đurđevca, Požege, Kutine, Samobora i drugih krajeva.

– Dolazim već 14 godina. Ovo hodočašće u Mariju Bistricu doista mi znači jako puno. Vjernica sam i svaki se put osjećam jako dobro i duhovno ispunjena. Nakon što se vratim s hodočašća, lakše mi je nositi se sa životnim problemima i nedaćama – rekla je Antonija Roszahegy-Nikolić iz Dubrovnika.

– Bila sam ovdje već puno puta. Gotovo svake godine sam tu na invalidskom hodočašću. Tu nađem mir i utjehu za naše probleme – rekla je Vesna Cerovečki iz Daruvara.

I Valentin Pokos iz Varaždinskih Toplica često je u Mariji Bistrici.

– Svratim ovamo više puta kroz godinu. Privlači me ovo svetište, ali i cijeli kraj, a dolazak na hodočašće invalida je kao neka obveza, to se ne propušta – rekao nam je.

Kako nam je rekao predsjednik stubičke Udruge invalida Stjepan Ključarićek, ovim hodočašćem ova najbrojnija udruga osoba s invalidnošću u Zagorju ulazi u obilježavanje dviju obljetnica. Na jesen će obilježiti 35. godišnjicu rada udruge, a iduće godine i 20. obljetnicu hodočašća u Mariju Bistricu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije