Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad u Sarajevu

Nakon Gornje Maoče policija vrši pretres u selu Ošve

spceijalci (4)
Željko Lukunić/24sata
01.11.2011.
u 10:24

U Ošvama se nalazi vehabijska zajednica koja okuplja 50-ak članova, a čiji je vođa Izet Hadžić.

Nakon što je policija u subotu pretresla kuće u Gornjoj Maoči, mjestu u kojemu je napadač na veleposlanstvo SAD-a u BiH stanovao prije nego je odselio u Novi Pazar, preselila je svoje snage u selo Ošve, javlja sarajevo-x.com.

 U Ošvama se, naime, nalazi vehabijska zajednica koja okuplja 50-ak članova, a čiji je vođa Izet Hadžić, ujedno i zamjenik Nusreta Imamovića, koji je bio uhićen u policijskoj akciji prošle godine. Naime u akciji Svjetlost, koja se dogodila u veljači prošle godine, uhićeno je nekoliko vehabija iz Gornje Maoče.

 

Komentara 18

RE
@rea
12:32 01.11.2011.

E, sad su se u Sarajevu naprasno dosjetili da, osim Maoče, postoji jedno drugo, slikovito etnografsko selo zvano Ošve. Al toga su se sjetili tek nakon što su stigli \"procjenitelji štete\" iz FBI + CIA . Drugim riječima, drži voduu dok gornji ne odu. A kad odu, po starom. Dok ne pukne.

OB
-obrisani-
13:53 01.11.2011.

Na ovoj sliki gore... cija je to policija? Treba mi Vlado, da mi rece (po oznakama na rukavima)... (u 18:53h Pitagora je napisao/la: Nego, kazi mi Stoki jesu li ovi na slici Egipcani ili Izraelci? Razliku ne vidim. Uopce nee slicu na vojnike. Nisu ni sijena americkoj vojsci.) ~~ ne lice mi na Slavene... Da to nije mozda egipatska?! :-)

PA
patria
11:42 01.11.2011.

iako još uvijek na svu sreću vehabijski radikalizam i primitivizam nije toliko brojčano jak na ovim prostorima, to zlo se ipak treba odstraniti na vrijeme svim silama prije nego previše metastazira poput zloćudnog tumora. Ovako nešto se možda još i uklapa u najzabitije i najzatucanije dijelove arapskoga i uopće muslimanskoga afričko-azijskoga svijeta, ali nikako ne i u Europu. Nikada ne smijemo zaboraviti koliko nam je zla i dugoročne štete u prošlosti nanjela nasilna ekspanzija ratobornog islama pod turskom zastavom, čije su teške posljedice isto tako pogubno djelovale i na razvoj međuetničkih i međukonfesionalnih odnosa na ovim prostorima. Ukratko, sa ovom opasnošću se treba energično obračunati na sve načine dok još nije prekasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije