Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNO

Nakon godinu i pol dana zna se tko vodi Županijski sud u Splitu

22.12.2008.
u 16:08

Konačno je gotova drama zbog izbora nasljednika Igora Benzona, dugogodišnjeg predsjednika splitskog Županijskog suda. Novi je šef Suda Ante Perkušić, dosadašnji sudac Građanskog odjela. Nakon što je rješenje o imenovanju stiglo, sudac Perkušić našao se okružen brojnim čestitarima. No ima zasigurno i onih kojima njegovo imenovanje neće baš ‘leći’.

– Predsjednik Suda ima obvezu osigurati njegovu što veću učinkovitost. Rješit ćemo zaostatke u najkraćem mogućem roku – bilo je sve što nam je danas novi predsjednik splitskog Županijskog suda htio kazati.

Logično, očekuju se i promjene na čelu Odjela, no o tome se Perkušić nije želio izjasniti.

Moguće je da će Kazneni odjel od Vinka Cuzzija, koji se sprema u mirovinu, preuzeti sudac Zoran Matulović, a na čelu istrage lako bi se mogao pojaviti Stanko Grbavac, koji je na sudačkom vijeću dao svoj glas Perkušiću.

Novi je predsjednik Suda rođen prije 46 godina u Kamenomostu kod Imotskog. Početkom 90-ih imenovan je predsjednikom Općinskog suda u Omišu, no nije se tamo dugo zadržao.

Nakon dvije i pol godine prelazi u splitski Županijski sud. Prije šest godina na Pravnom fakultetu u Splitu obranio je doktorsku disertaciju pod naslovom “Ograničena stvarna prava služnosti i pravo građenja u hrvatskom pravu”.

Supruga mu je, inače, zaposlena u istom odjelu. Bilo je u novinama nekih disonantnih tonova, kada ju je podržalo sudačko vijeće, jer mu je predsjedavao upravo novoizabrani predsjednik Suda. No, ustvrdio je da se izuzeo od glasovanja. Ipak, nisu baš svi u to bili uvjereni.

Kako bilo, tri natječaja i dvoje ministara bili su potrebni da se izabere novi predsjednik drugog suda u državi.

Ante Perkušić očito je izabrao dobar timing, jer se na prethodna dva nije niti javio.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije