Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačno

Nakon godinu dana šibenski vijećnici uspjeli dogovoriti Statut

vijece
Hrvoje Jelavić/Pixsell
08.07.2010.
u 15:18

Četrnaest potrebnih "ruku" podigli su SDP, HNS, HSP te nezavisni vijećnici i po jedan iz HSU-a i HSS-a, dok HDZ i partneri nisu ni došli na sjednicu.

Šibensko Gradsko vijeće danas je nakon godinu dana u ovakvom sazivu uspjelo održati sjednicu na kojoj su prihvatili novi Statut Grada Šibenika. Koalicija SDP-a, HNS-a, HSP-a te nezavisnih vijećnika i po jednog vijećnika HSS-a i HSU-a uspjela je prikupiti potrebnih 14 većinskih glasova u šibenskom GV-u. Time je izglasovan Statut kojim je omogućeno gradonačelniku da bude ujedno i skupština poduzeća i ustanova koje su u gradskom vlasništvu.

Takvo što je čitavo vrijeme smetalo HDZ-u i partnerima, koji jučer pak nisu pristigli na sjednicu kao ni bivši SDP-ovac, a sad nezavisni Ivan Ninić pa je održana bez njih. Nakratko su pak na šibenskom GV-u ipak bili HDZ-ovi saveznici i nezavisni vijećnici Ante Gašperov Čače i Drago Skorić, no ubrzo su otišli, uvidjevši da "ovi drugi" imaju potrebnu većinu. Time je, za sada, omogućeno svrsishodnije djelovanje gradske vlasti, koja je do sad uglavnom bila onemogućena u ostvarivanju važnih projekata za razvoj Šibenika, kako su to često isticali gradonačelnik dr. Ante Županović i njegovi suradnici.

Trenutačno nema potrebe ni za raspisivanje novih izbora, što su često zazivali iz oporbe. Uslijedile su i brze reakcije iz oporbenog HDZ-a i HSS-a pa je Tomislav Ninić (HDZ) ustvrdio kako je "najskuplja vojska plaćena vojska", a Zoran Smolić je iz HSS-a je iz stranke izbacio vijećnika Milorada Miškovića Caspera koji se ovog puta priklonio vladajućoj koaliciji. Dugotrajni igrokaz raznorodnih političkih struja u Šibeniku mnogim se građanima već "popeo na vrh glave", posebice u ozračju gospodarske krize koja u Šibeniku traje znatno dulje nego u drugim dijelovima Hrvatske.

Aktualne vlasti upozoravale su da su bivše HDZ-ove vlasti nekažnjeno ostavile golemu štetu Šibenčanima putem brojnih neostvarenih ili štetno ugovorenih projekata (Obonjan, TEF...) te da i dalje kao oporba podrivaju bilo kakav razvoj grada. Nasuprot tome HDZ sa svojih gotovo svakodnevnih obraćanja javnosti poručuje kako su sadašnje vlasti nesposobne, nedemokratske i tome slično. Za sljedeći tjedan sazvane su još dvije sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije