Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovni susret

Nakon dvije godine Giacomo Fochesato zagrlio je kujicu Leu

Lea
Foto: Privatni album
1/4
24.03.2017.
u 23:29

Pronađena je u romskom naselju, zbrinuta u skloništu Lič, a u potrazi za njezinim vlasnikom volonterki je pomogao talijanski konzulat u Rijeci

Dugo ga nije vidjela, no Lea nije zaboravila poznati miris i ruku koja ju je godinama mazila.

Engleska seterica stisnula se uz svog čovjeka, a Giacomo Fochesato nije mogao doći do riječi. Tražio ju je od 2014., izgubila se kad su bili u lovu kod Ogulina. Oglašavali su preko radija, zvali veterinare, upisali je u Lysacan. Sve je bilo bezuspješno. A onda se Lea prije kratkog vremena pojavila u Skloništu za životinje Lič.

- U Liču je završila nakon akcije odvođenja pasa iz romskog naselja na području općine Ogulin. Kad sam dobila informaciju, tražila sam pomoć talijanskog konzulata u Rijeci. Pronašli su vlasnika u Vicenzi, a on mi odmah javio. Bez razmišljanja je rekao da dolazi po nju. Dovela sam je iz skloništa i kod mene je prespavala – rekla nam je Diana Kukuruzović iz Udruge prijatelja životinja Vis Vitalis. Kaže, ispričao joj je da Lea nije za lov, zbog problema s očima već bila i na operaciji. Ima šest godina i njihov je kućni ljubimac. I zato je odmah sjeo u auto i došao po nju, iako ga je čekao put od 600 kilometara. Kod kuće je ostala nestrpljiva supruga i Leina nova prijateljica, kujica Diana koju su nabavili kad se Lea izgubila.

- Nije me ni pogledala nakon što joj se gazda pojavio. Jedva je čekala da uskoči u njegov auto - priča nam volonterka.

Kako je Lea živjela protekle dvije godine teško je i zamisliti, no sigurno joj nije bilo baš lijepo. I zato će, kad stignu kući, Leu odmah odvesti kod veterinara. Žele se uvjeriti da je sve u redu. Za sve ostalo, sigurni su, lijek će biti njihova ljubav.

Komentara 2

DU
Deleted user
07:13 25.03.2017.

Aj, ah, ah, ne'š ti novinarstva.

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
00:08 25.03.2017.

evo i englezi kopaju po kontejnerima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije