Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obilne kiše

Nakon dva sata spasili staricu zatrpanu pod brdom

odron
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/7
01.06.2010.
u 11:16

Policija je izvijestila kako je klizanje tla i urušavanje na obiteljsku kuću uzrokovano obilnim padalinama.

Marija Lavrović (70), na čiju se kuću u Batini srušio dio brda, gotovo je dva sata bila zatrpana pod zemljom.

>>Vatrogasci spašavali "zarobljene" građane, uništeni vrtovi i polja

Osječka je policija izvijestila kako je klizanje tla i urušavanje na obiteljsku kuću uzrokovano obilnim padalinama. Žena je ostala doslovce prikliještena u kući.

- Čuli smo nešto kao grmljavinu, a kada smo izašli van vidjeli smo da kuće nema. Znali smo da baka živi unutra, dotrčali smo i pozvali njezina sina. Cijelo se vrijeme  javljala i vidjeli smo da je živa - ispričao nam je Denis Francuzević, bakin susjed.

Dok su se susjed, obitelj i vatrogasci lavovski borili da ispod ruševine izvuku nesretnu staricu, morali su paziti i na sebe jer je za to vrijeme jedno drvo skliznulo prema kući.

Starica, koliko je zasad poznato, nije teže ozlijeđena. Bila je u trenutku nezgode u najudaljenijem dijelu kuće između ostave i kuhinje, prikliještena između zida i frižidera. Vatrogasci su u pripremi evakuacije još dviju kuća kojima prijeti opasnost da se i na njih sruši zemlja i kamenje.

Inače, u Osječko-baranjskoj županiji proglašeno je sedam izvanrednih obrana od poplava i tri izvanredna stanja.

- Situacija je vrlo složena. Četirima školama prijeti poplava pa su ekipe na terenu, a djeca su na sigurnom. Zatvorit ćemo lokalnu cestu - rekao je Zoran Đuroković iz Hrvatskih voda Osijek. U porastu je i Dunav što dodatno otežava protok lokalnih rječica. Selo Dragotin kod Đakova gotovo je odsječeno, a popodne je moguća i evakuacija.

- Sve ovisi o daljnjem rastu vodostaja, no u nekim mjestima će se vjerojatno morati pristupiti evakuaciji - kažu u Hrvatskim vodama.

Komentara 6

SB
sbrod
11:59 01.06.2010.

a bilo lijepo od vas kad biste napisali GDJE se ovo zbilo...........

MI
mightymraz
12:52 01.06.2010.

pa pise....pod brdom :) slazem se....nekaj se dogodi i jedino znas da se to dogada u hrvatskoj

ED
eduard777
13:23 01.06.2010.

Glupsoni glupi, ako ne znate da se BATINA (kako lijepo piše u prvoj rečenici teksta) nalazi u Baranji, Osječko-baranjska županija, Hrvatska, Eruropa, planeta Zemlja, nemojte se pravit pametni i komentirati išta više!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije