Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob s kurdima

Nakon cjelodnevnog bombardiranja poginuo prvi turski vojnik u Siriji

ilustracija
Foto: RODI SAID/REUTERS/PIXSELL
1/2
11.10.2019.
u 10:05

Ima još troje ozlijeđenih

Tijekom sukoba s Kurdima na sjeveru Sirjie poginuo je turski vojnik. Tursko ministarstvo navodi da se radi o prvoj pogibelji njihovog vojnika te da ima još troje ozlijeđenih, prenosi  Alarabiya.

Ministarstvo nije dalo detalje o vremenu i području na kojem je ubijen vojnik, poznato je jedino da je poginuo nakon cjelodnevnog bombardiranja s obje sukobljene strane. Do sada je u toj akciji poginulo nekoliko stotina ljudi, a deseci tisuća su napustili svoje domove, piše Reuters.

Jutros se dogodila nova intervencija turske vojske pa je izveden napad na sirijski grad Ras al Ain. Prema svjedočenju novinara  konvoj od 20 oklopnih vozila koji prevoze sirijske pobunjenike ušao jutros u Siriju iz Ceylanpinara. Neki od njih pobjedničko su uzvikivali “Allahu akbar“ i mahali sirijskim pobunjeničkim zastavama.

Nekih 120 km zapadno od Ceylanpinara, Turska je nastavila granatirati područje u blizini grada Tel Abyada, rekao je jedan svjedok.

Tursko ministarstvo obrane navodi da je do sada ubijeno 277 terorista, a samo noćas smaknuto je 49 kurdskih militanata, sve u sklopu vojne operacije za osiguranje stabilnosti u Siriji, odnosno kako bi se granica obranila od kurdskih postrojbi (YPG). Turska postrojbu YPG označava terorističkom zbog njene povezanosti s militantima koji već cijelo desetljeće vode pobune na jugoistoku Turske, u kojima je stradalo više od 40.000 ljudi.

Ankara je također rekla kako namjerava stvoriti 'sigurnu zonu' za povratak milijuna izbjeglica u Siriju.

 

Ključne riječi

Komentara 11

HR
hrkljusic
11:59 11.10.2019.

Bit ce zanimljivo ako kurti sad pobiju sve isilovce koji su u corki, a mnogi su od njih upravo turci.

Avatar Asterix
Asterix
15:36 11.10.2019.

Sumrak međunarodne zajednice.

MP
miroslav.petkovic.7564
10:30 11.10.2019.

Turci ubijaju Kurde na Sirijskoj i Kurdskoj zemlji. Ima desetine i desetine poginuli kurdski civila .Turci tuku iz svih oruzja i avijacijon gledam tu na TV kanalu moskva.Rusija ce posredovati sa Sir predsjednikom dase rat okonca Da nebi Rusa davnono bi Kalifat umarsira u Damaskus .Hvala im i slava i SAA..Ameri pustili Kurde niz vodu i predali ih u ruke brkatom turcinu...Volio bi cut domace Amere koji su veci Ameri od svih amera. .Sta oni kazu ja uvjek kazem Ameri su nasi umjetni prijatelji.Sad ce bit minusa ali vrlo slabo komentara ovo je poka uzdaj se u sam sebe a ne netko date brani.. Disu sad sankcije Turskoj.niko nista odkud oni u Siriji i Iraku...Kazu Ameri se povukli pa nije ih tamo nitko zva disu prijatelji Sirije tako se prije cetri god zvali u rupi nekoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije