Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miljen Veršić (41) bio je vrlo cijenjen među kolegama

Nakon brutalnog ubojstva: Susjedi nisu pomogli jer su strahovali od HIV-a

21.12.2008.
u 17:21

ZAGREB/VINKOVCI - Ni dan nakon ubojstva još nisu utvrđene sve okolnosti pod kojima je ubijen menadžer Miljen Veršić (41) kojega je sabljom nasmrt izbo B. D. (21). Ne zna se još jesu li njih dvojica bili ljubavnici ili je mladić u petak navečer ipak bio napastvovan.

Neki od susjeda potvrdili su da su B. D. ranije viđali u haustoru, ali on je, prema nekim informacijama, u rastrojenu stanju tvrdio da su se tu večer upoznali. Mladić se i jučer nalazio u PB Sv. Ivan tako da još nije ispitan. Roditelji su mu u potpunom šoku.

Vijest o ubojstvu menadžera brzo se proširila među njegovim znancima.

Nije govorio o sebi
- Bio je izuzetan, vrlo inteligentan i poticajan suradnik. Uvijek je bio na raspolaganju da udijeli zlatan savjet. Pravi profesionalac, svemu me naučio - opisao nam je Veršića njegov prijatelj D. B., kojega je Veršić prije četiri godine zaposlio u hotelu Phoenix u Sesvetama.

Danas je D. B. direktor tog hotela te hotela dvorca Đalski. Otvoreno učilište Phoenix, dodaje, nikada nije zaživjelo jer je Veršić otišao u tvrtku Pejo d.o.o., a potom osnovao tvrtku Educa International. Isto su nam kazali i ostali Veršićevi suradnici.

- Bio je vrlo uglađen i kulturan. Često je dolazio do nas u Gornju Stubicu - kažu djelatnici tvrtke Dona trgovina d.o.o., gdje je Veršić bio izvršni direktor. Ipak, o njegovu privatnom životu nitko ništa nije znao jer nikada nije govorio o sebi, i o tome s kime se druži.

Susjedi pak kažu da su ga često viđali s muškarcima. Jedan od susjeda priznao je kako se nisu usudili priskočiti mu u pomoć zbog straha da je HIV pozitivan. Upravo im je, kažu, pročelnik gradskog Ureda za gospodarstvo Zvonimir Šostar “sredio“ da se haustor dezinficira.

Bio u sjemeništu
Veršićeva razrednica iz OŠ u Vinkovcima kazala je:
- “Sjećam ga se kao izrazito finog, pristojnog i odgojenog djeteta. Bio je vrlo dobar i odličan učenik, marljiv u svemu čega bi se prihvatio. Poslije sam se u školi susretala s njegovim ocem, koji mi je jednom rekao da je Miljen jako ambiciozan i uspješan i uvijek želi nešto novo jer je nezadovoljan postignutim.”
Koliko se sjeća, Miljen je iz Vinkovaca otišao ratne 1991. ili 1992. u sjemenište u Đakovo, ali ne zna je li i završio bogosloviju. Poslije je jedno vrijeme živio i radio u Slavonskom Brodu.


Veršićevi roditelji u potpunom šoku

Pokušali smo kontaktirati s roditeljima ubijenog Miljena Veršića, no na telefon nam se javio mlađi ženski glas je koji nam je rekao da su roditelji u šoku i da nemaju što reći novinarima. Neslužbeno doznajemo da je Veršićevu majku, zdravstvenu djelatnicu u vinkovačkom Domu zdravlja, sinova smrt strašno potresla i da u nevjerici leži ništa ne govoreći. Prema tom izvoru, majci još nisu rekli cijelu istinu već da je Miljen nastradao u prometnoj nesreći.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije