Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ Dobra vijest za međimurske poduzetnike

Nakon brodogradilišta, novac dolazi i ostalima

29.01.2009.
u 15:33

Međimurska županija je u posljednjih četiri do pet godina znatno napredovala u dobivanju nepovratnih poticajnih sredstava od ministarstva. Za to je zaslužna i dobra prezentacija poduzetničkih zona i ozbiljnost samih poduzetnika kojima je novac i namijenjen - kazao je Leo Begović, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva rada i poduzetništva na susretu gospodarstvenika općine Donja Dubrava. Četrdesetak poduzetnika razgovoralo je i o aktualnoj gospodarskoj situaciji.

- Unatoč krizi u gospodarstvu, sredstva namijenjena subvencioniranju poduzetništva neće se smanjivati. Naprotiv, nakon rješavanja problema brodogradilišta, subvencije koje su do sada bile usmjerene prema njima raspodijelit će se na ostale dijelove gospodarstva - najavio je L. Begović. Govorilo se i o poduzetničkim zonama, s naglaskom na zonu Sjever koja je doživjela nekoliko preinaka zbog novih propisa i zakona, kako bi bila što prihvatljivija za krajnje korisnike. Načelnik Marijan Varga kazao je da će se za gospodarstvo u ovoj godini iz proračuna izdvojiti 1,500.000 kuna.

Zamjenik međimurskog župana Mladen Križaić rekao je da je Međimurska županija jedna od prvih počela s poticanjem otvaranja gospodarskih zona, tako da ih danas u funkciji ima dvadesetak, time su opravdale uložena sredstva jer se otvaraju novi proizvodni pogoni i nova radna mjesta. Vladimir Ivković, saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine pohvalio je prezentaciju poduzetničke zone Sjever kupcima i prije izgradnje osnovne infrastrukture. Poduzetnici su se požalili na probleme s dobivanjem povoljnih kredita te na tečaj kune.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije