Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maturanti

Nakon 55 godina još su uvijek dobri prijatelji i u “punom pogonu”

Maturanti
Ivančica Jurčević/VLM
11.10.2011.
u 11:48

Nakon više od pola stoljeća učenici nekadašnje krapinske gimnazije okupili su se u školi i prisjetili se starih dobrih vremena

Srednja škola Krapina i poznato Hušnjakovo bila su mjesta okupljanja nekadašnjih maturanata koji su se s poznatom krapinskom gimnazijom oprostili školske godine 1955./56.

 

Ostali smo povezani

 

Priliku za susret nakon 55 godina nisu propustili mnogi, među kojima su i akademik profesor, leksikograf, te član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti August Klasić, rodom iz Donjeg Jesenja, poznati akademski glazbenik, virtuoz na flauti Branko Ovčarić, dugogodišnji krapinski sudac Mirko Oslić, koji je napisao nekoliko brošura o povijesnim zanimljivostima Krapine, a susret s kolegama nije propustila ni Jasna Ortner-Krnjak, koja živi u Zagrebu. - Danas ne prepoznajem zgradu svoje stare škole, mi smo radili i učili u skromnijim uvjetima, no bili smo marljivi, imali smo ciljeve u životu, koje smo i ostvarili. Život nas je odveo na razne strane, no naše je živote obilježilo naše prijateljstvo. Ostali smo povezani, pratili smo karijere jedni drugih, ja imam sve CD Branka Ovčarića, a on i kolega Ivek Tršinski naučili su me svirati i to C, G i D mol. Znanje koje smo dobili u ovoj školi od naših dragih profesora je neprocjenjivo. To nam je koristilo u daljnjem životu kada smo stvarali svoje karijere - rekla nam je Jasna.

 

Akademik Kovačec iako u mirovini kaže kako je još uvijek u punom pogonu.

 

Najstarija gimnazija

 

U svoje rodno Jesenje dolazi tek za Sisvete da obiđe grobove svojih roditelja. Pohvalno se izrazio o ulaganju u ovu najstariju gimnaziju u Zagorju iz koje su izašli brojni, danas poznati i cijenjeni stručnjaci.

 

S kolegama su se družili i prof. Nada Šojat, Ladislav Fruk, Đurđa Stanković, slikar Zlatko Kuhar i mnogi drugi koji su unatoč lošem vremenu stigli u Krapinu, a bila je to jedinstvena prilika za one koji to još nisu, da razgledaju novi Muzej neandertalaca.

Ključne riječi

Komentara 1

DH
dalibor.hren
16:18 13.10.2011.

Na znanje i ravnanj novinarki, gospodin Ovčarić je akademski glazbenik i virtuoz na klarinetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije