Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na plaži na Aljasci

Nakon 40 godina pronašli njezinu poruku u boci: Osjećam se kao da je sve moguće

poruka u boci
Foto: Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL
08.05.2015.
u 11:58

Poruku su na plaži u Port Townsendu sredinom 70-tih u more bacile Susan Cordell i njezina prijateljica.

Poruka u boci koja je bačena u tjesnac u američkoj saveznoj državi Washington uspjela je stići do otvorenog mora i preživjeti 40 godina u Tihom oceanu prije nego što je prošlog mjeseca pronađena na plaži na Aljasci, javlja Huffington Post.

Poruku su na plaži u Port Townsendu sredinom 70-tih u more bacile Susan Cordell i njezina prijateljica.

- Mislim da smo samo na brzinu napisale pismo, pronašle bocu i samo ga ubacile u nju, rekla je Cordell za Fox Q13. Kazala je da su ona i njezina prijateljica bile u godinama u kojima ''imaš osjećaj da je svijet tako velik i da želiš biti dio njega i doživjeti avanturu''.

Njihova boca ''bućkala se'' u Pacifiku sve dok je Mikki Stazel i njezin dečko Kevin Easley nisu pronašli u travnju na Aljasci na koju su došli kako bi u potrazi za olupinama iz japanskog tsunamija istražili jednu plažu.

- Mikki i Surly, njezin pas hodali su prema istoku, a ja sam hodao prema zapadu. Kad smo se ponovo susreli u avionu ona je imala bocu. Oboje smo bili prilično uzbuđeni- ispričao je Easley. Dodao je da su bili toliko uzbuđeni da nije htio pričekati da dođu kući, upotrijebe pincetu i izvade poruku te da su ''odlučili razbiti bocu odmah tada''.

Easley i njegova djevojka istražili su malo internet i kontaktirali Susan Cordell koja živi na Hawaiijima. Ona je iznenađena da se boca nije razbila te da je završila na plaži te joj je budući da je znanstvenica i poznaje statistiku jasno da je gotovo nemoguće da se ovako nešto dogodi. -  Zbog toga se osjećam kao da je sve moguće, rekla je Cordell.

>> Pronašao najstariju poruku u boci, no ne želi je pročitati

Komentara 1

Avatar highlander.celsius
highlander.celsius
13:07 08.05.2015.

vau

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije