Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Nakon 30 gradova slijedi „invazija“ električnih bicikala!

nextbike
Foto: Promo
1/7
14.05.2019.
u 14:58

Šesti rođendan nextbike slavi u više od 30 gradova u Hrvatskoj i regiji, a ono što slijedi je integracija s drugim dionicima u javnom prijevozu te širenje mreže električnih bicikala. Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH danas broji više od 50.000 registriranih korisnika koji su ga prepoznali kao najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz. Bicikliranje pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje svih korisnika što može potvrditi svatko tko biciklom ide na posao ili fakultet. Sustav javnih bicikala značajno smanjuje emisiju štetnih plinova, buku, prometne gužve i probleme s parkiranjem. Od ovoga ljeta, nakon višegodišnjeg iščekivanja, moći ćemo ga koristiti u Splitu i Dugopolju.

„U proteklih godinu dana narasli smo sa 20 na više od 30 gradova. Sve više gradova i tvrtki ulažu u održivu mobilnost tako da možemo ustvrditi kako se ne radi o trendu već o dugoročnoj strategiji. Korisnici novih oblika prijevoza postali su kritična masa u kreiranju javnog mnijenja. Potreba za bržim i povoljnijim kretanjem od točke A do točke B uz korištenje najmodernijih tehnologija je ispunjena. Uz unapređenje korisničkog iskustva i uvođenje najnovije generacije bicikala s ugrađenim elektromotorom za potporu vozaču (pedelec), vrijeme je za ostvarivanje naše vizije integracije javnog prijevoza putem mobilne aplikacije“, poručili su osnivači projekta, Krešimir Dvorski i Ante Gustin.

Podrška projektu

Foto: Arena Hospitality Group

Projekt su pozdravili Darinka Jug, izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Tena Šarić iz Sindikata biciklista i Davor Lisicin iz udruge Sigurnost u prometu. Složili su se kako je potrebno raditi na promicanju kulture bicikliranja, odgovornog ponašanja u prometu te unapređenju biciklističke infrastrukture. HŽ Putnički prijevoz i nextbike već godinama surađuju u vidu promocije integriranog prijevoza vlak-bicikl i osvješćivanju javnosti za odabir javnih oblika prijevoza. Među društveno odgovornim partnerima projekta ističu se Valamar kao 100%-tni investitor u Poreč Bike Share i GRAWE Hrvatska d.d. kao pokrovitelj police osiguranja opreme za cijelu Hrvatsku. Novi nextbike partneri su King Cross, sponzor najzapadnije zagrebačke stanice, Decathlon koji je financirao povećanje flote bicikala u Zagrebu te ORYX Asistencija, članica Zubak Grupe, kao najnoviji partner u realizaciji održive mobilnosti. Jadranski naftovod d.d. dvije godine sponzorira godišnje pretplate za zagrebačke studente. Cedevita, Addiko banka, Arena centar, Point Shopping Centar i Javna ustanova Nacionalni park Krka, svojim zaposlenicima, kupcima, građanima i turistima omogućuju zdraviju, povoljniju, zabavniju i ekološki osviještenu mobilnost.

Foto: Arena Hospitality Group

Besplatna mobilna aplikacija za jednostavno korištenje usluge

Skinite besplatnu "nextbike" mobilnu aplikaciju,  aktivirajte godišnju pretplatu za samo 200 kuna u bilo kojem gradu u Hrvatskoj i uživajte u nextbike vožnjama u više od 250 gradova u cijelom svijetu! Za turiste tu je 7-dnevni paket za samo 100 kuna, a Pay As You Go opcija omogućuje najmove bicikala u trajanju do 30 minuta za samo 5 kuna. Uživajte ovoga ljeta na dva kotača uz slogan „Sjedni i vozi!“ www.nextbike.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije