Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMRO JE

Nakon 30 godina otkriven trostruki ubojica u SAD-u: Najmlađa žrtva imala je 14 godina

US-NEWS-MIAMI-BODIESFOUND-MI
Foto: Al Diaz/NEWSCOM
1/3
09.01.2024.
u 16:08

Smatralo se da je njihov slučaj još jedan slučaj u dugom nizu ubojstava poznatih kao 'Colonial Parkway Murders', serije dvostrukih ubojstava koja su se dogodila u jugoistočnoj Virginiji između 1986. i 1989., u kojima je ubijeno najmanje osam žrtava

Lokalni ribar koji je umro 2017. povezan je s tri „hladna slučaja“ ubojstva u Virginiji iz 1980-ih, uključujući dva koja su bila među nizom neriješenih ubojstava parova poznatih kao "ubojstva na Colonial Parkwayu", objavila je u ponedjeljak policija. Državna policija Virginije identificirala je osumnjičenika kao Alana W. Wilmera starijeg, te su objavili kako bi Wilmer bio optužen da je živ.

Alan W. Wilmer je povezan sa smrću Davida Knoblinga i Robin Edwards 1987. u okrugu Isle of Wight i ubojstvom Terese Lynn Howell 1989. u Hamptonu. Istražitelji su usmjereni prema Wilmeru nakon primljene dojave, što je potaknulo zahtjev za DNK analizom.

Vlasti su na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak rekle da Wilmer nije imao prijavljenih kaznenih djela, tako da njegov DNK nikada nije prikupljen i stavljen u kriminalnu bazu podataka kako bi se identificirao. DNK je pribavljena posredno, preko rodbine preminulog. Konferenciji su prisustvovali članovi obitelji žrtava, koji su nakon više od tri desetljeća saznali tko je mogući krivac za smrt njihovih najmilijih.

“Samo oni koji su pretrpjeli gubitak djeteta na ovaj način mogu doista razumjeti dubinu svoje tuge i frustracije zbog toga što ne znaju tko je odgovoran za oduzimanje života njihovoj voljenoj osobi na tako nasilan i okrutan način”, rekao je Tim Lyon, ravnatelj Ureda za kriminalističku istragu državne policije Virginije. "Nadam se da će im identifikacija ubojice donijeti neki osjećaj zatvaranja i mira." –dodao je.

POVEZANI ČLANCI:

Knobling, koji je tada imao 20 godina, i Edwards, koja je imala samo 14 godina, pronađeni su ubijeni iz vatrenog oružja na obali područja za upravljanje divljinom Ragged Island i skloništa 23. rujna 1987. godine. Policija je objavila tada da je Edwards bila seksualno zlostavljana. Smatralo se da je njihov slučaj još jedan slučaj u dugom nizu ubojstava poznatih kao 'Colonial Parkway Murders', serije dvostrukih ubojstava koja su se dogodila u jugoistočnoj Virginiji između 1986. i 1989., u kojima je ubijeno najmanje osam žrtava.

Međutim, policija je sada odbacila ovu teoriju, rekavši da "ne postoji forenzička niti fizička veza koja bi povezala" Knoblingovo i Edwardino ubojstvo s drugim ubojstvima, unatoč njihovim sličnostima. Corrine Geller, glasnogovornica državne policije Virginije, dodala je da se preostala dvostruka ubojstva u ubojstvima na Colonial Parkwayu još uvijek istražuju.

Zajedničku izjavu pročitala je Geller u ime dviju obitelji, u kojoj se istražiteljima zahvaljuje na pomoći, ali također priznaje da će ovo također biti "teško vrijeme za obitelj Wilmer".

"Sada imamo osjećaj olakšanja i pravde znajući da on više ne može nanijeti zlo drugima“, stoji u pročitanom pismu. Međutim, Wilmerova smrt također je značila da obitelji još uvijek ne znaju što se točno dogodilo žrtvama. "Njegova smrt neće nam dopustiti da potražimo odgovore na bezbrojna pitanja koja su nas tako dugo proganjala", dodale su obitelji.

Wilmer je također povezan s ubojstvom 29-godišnje Terese Lynn Howell u gradu Hamptonu 1. srpnja 1989. godine. Howell je posljednji put viđena živa izvan kluba Zodiac u gradu. Kasnije tog dana radnici su uočili žensku odjeću u blizini gradilišta, što je dovelo do otkrića njenog mrtvog tijela. Ona je također bila seksualno zlostavljana prije smrti, a pretpostavlja se da je smrt nastupila uslijed davljenja. Sada kada je Wilmer identificiran kao osumnjičenik, policija još uvijek moli sve da daju informacije o njemu kako bi pomogli njihovoj daljnjoj istrazi.

>> VIDEO Nakon 12 godina u zatvoru: Pobjegao šef notorne bande u Ekvadoru, policija ga traži

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije