Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUDSKE SUDBINE

Nakon 30 godina Johnathon Freeman ponovno susreo majku

vojnici
VL FOTO
03.10.2011.
u 08:34

Njegova je majka mislila da je poginuo u avionskoj nesreći jer se jedan avion koji je prevozio djecu srušio.

Johnathon Freeman danas je odrastao čovjek, 41-godišnjak, a zapravo tek sada ponovno upoznaje svoju majku. Naime, on je Amerikanac podrijetlom iz Vijetnama koji je izgubio svaki kontakt s obitelji kad mu je bilo sedam godina. Nalazio se među tri tisuće djece koje su američki vojnici odveli iz Saigona u vrijeme operacije Babylift 1975. godine, javlja Daily Mail.

Saigon je današnji Ho Chi Minh koji su 1975. zauzele komunističke snage, a sumnjalo se da će pobiti svu djecu miješane rase.

Johnathon Freeman nakon 30 godina traganja ipak je uspio pronaći majku. Njegova je majka mislila da je poginuo u avionskoj nesreći jer se jedan avion koji je prevozio djecu srušio.

– Činilo se kao da opet imam sedam godina. Ne mogu opisati taj osjećaj. Želio sam da se vrati u SAD sa mnom, ali nije htjela. Inzistirala je na tome da ostane u Vijetnamu. Ali sada se čujemo svaki dan – rekao je Freeman o susretu s majkom koja ga se odrekla kako bi mu spasila život.

On je bio uporan i to je na kraju urodilo plodom. Svoju je majku pronašao putem interneta.

– Nikada nije kasno – rekao je Freeman koji se nada da će po njegovoj životnoj priči snimiti dokumentarac.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije