Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠA TERORISTICA

Nakon 30 godina bijega u Njemačkoj uhićena jedna od najtraženijih europskih bjegunki

27.02.2024.
u 17:20

Policija kaže da je konačno uhitila Danielu Klette, koju uz još dvije osobe traže već godinama

U Berlinu nakon 30 godina bijega uhićena je Daniela Klette, priopćilo je državno odvjetništvo u Verdenu u Donjoj Saskoj. Bivša je to teroristica ljevičarske ekstremističke skupine „Frakcije Crvene armije", poznate po kratici RAF, kojoj se sumnjiči za pokušaj ubojstva.  Klette je u ponedjeljak uvečer (26. veljače) uhitila policija Donje Saske u stanu u berlinskoj četvrti Kreuzberg, piše DW

Prije uhićenja državno odvjetništvo je objavilo potragu za 65-godišnjakinjom i zatražilo pomoć građana. Državno odvjetništvo od 2015. traga za Danielom Klette, kao i za još dvojicom bivših pripadnika RAF-a, Ernstom-Volkerom Staubom i Burkhardom Garwegom. Vlasti optužuju Klette, Stauba i Garwega za pokušaj ubojstva i niz teških pljački počinjenih između 1999. i 2016. godine u Donjoj Saskoj i Sjevernom Porajnju i Vestfaliji. Državno odvjetništvo pretpostavlja da napadi nisu bili politički motivirani, odnosno da je trojac, koji je u bijegu već više od 30 godina, pljačkama financirao život u podzemlju.

Teroristička organizacija RAF se više od dva desetljeća nasilno borila protiv navodnog „imperijalističkog sustava" Savezne Republike Njemačke. Od 1971. do 1993. teroristi su ubili 34 osobe, među kojima su bili i ljudi iz svijeta politike, pravosuđa, ali i gospodarstva, kao što su glavni državni odvjetnik Siegfried Buback i predsjednik udruge poslodavaca Hanns Martin Schleyer. U akcijama terorističke skupine ozlijeđeno je više od 200 ljudi, piše DW

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar barba_arba
barba_arba
00:31 28.02.2024.

To je razlika izmedju Njemačke i Milanovića. Za terorizam nema zastare i praštanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije