Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lakše do vinograda

Nakon 25 godina Repušnica će se riješiti blatne kaljuže

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         '
'Photoshop'
01.04.2010.
u 15:05

Za nasipanje Vinske ceste koristit će se asfalt ostao od radova na moslavačkoj magistrali

Izgleda da će rekonstrukcija Moslavačke magistrale posredno riješiti i problem koji već 25 godina muči stanovnike Repušnice.

Naime, već punih četvrt stoljeća mještani toga sela upozoravaju mjerodavne na potrebu popravka lokalne ceste prema Tucilači. Riječ je o Vinskoj cesti, na koju gravitira 76 obitelji s područja Repušnice, a koja je nužna i brojnim vinogradarima i vikendašima na tome području.

Cesta vodi do 20.000 trsova vinove loze, što za taj vinorodni kraj znači puno.

– Kada padne kiša, na dijelu ceste gdje nema kamena stvori se blatna kaljuža, pa ako nekome pozli od ljudi koji žive u toj ulici, bolesnika moraju prevoziti traktorom do glavne prometnice – ističe Štefica Božić, jedna od 300 mještana Repušnice koji su nedavno potpisali peticiju za popravak sporne ceste.

Oni su predložili da se za nasipanje ceste iskoristi frezani asfalt koji nastaje prilikom obnove Moslavačke magistrale, a s tim zahtjevom tridesetak stanovnika dočekalo je prekjučer i županicu Marinu Lovrić Merzel prilikom njezina obilaska radilišta na cesti Kutina - Popovača. Ona im je obećala rješenje problema.

– Iako je riječ o nerazvrstanim cestama u nadležnosti Grada Kutine, popravit ćemo makadamske puteve navoženjem frezanog asfalta skinutog s moslavačke magistrale prije rekonstrukcije te će taj građevinski materijal poslužiti da se neke od vinskih cesta urede pa tako i ova na koju mještani godinama upozoravaju – obećala im je županica Lovrić Merzel.

Riječ je o dužini trase od 2,2 kilometra i širine tri metra koja će, s obzirom na tradicionalno vinarstvo ovog kraja, potaknuti njegov daljnji razvoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije