Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD U četvrtak u Rijeci počinje suđenje trojici vojnika JNA za ubojstvo dvojice gardista

Nakon 17 godina sudi se za ubojstva

07.01.2009.
u 19:10

RIJEKA – Dvostruko ubojstvo hrvatskih gardista, Mladena Bujačića i Rifeta Mustića, i pokušaj ubojstva još trojice branitelja, Željka Krulića, Valtera Dajčića i Herkula Alaburića, prije više od 17 godina u Malom Lošinju, napokon je stiglo do suda.

Od trojice optuženih za podmukla ubojstva iz zasjede – Vlade Grbina, rođenog u Puli, tadašnjeg kapetana JNA, Petra Petrovića iz Požarevca i Radovana Anđića iz Bijeljine, u to vrijeme ročnih vojnika JNA – samo bi se Anđić trebao sutra pojaviti u riječkom Županijskom sudu, dok se Grbinu i Petroviću, sudi u odsutnosti. Prema optužnici, u noći 16. listopada 1991. kapetan JNA Grbin namamio je, lažnom pričom o prelasku nekih vojnika JNA na hrvatsku stranu, gardiste na put prema vojarni. Naredio je Petroviću i Anđiću, skrivenima u dvorištu obližnje vile Flora, da zapucaju prema Bujačiću i Mustiću.

Dvojicu gardista, Krulića i Dajčića, koji će na suđenju svjedočiti, Grbin je pustio proći da pucnji ne bi upozorili ubijene koji su išli za njima. Kad su naišli Bujačić, Mustić i Alaburić, kapetan Grbin je u njih ispalio 30 metaka. Alaburić, sada također pozvan svjedočiti, spasio se skokom iza zida. Na Krulića i Dajčića Grbin je potom bacio bombu, no nije nije esplodirala.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije