Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda gospodarstveniku

Nakon 16 godina, Albert Faggian osuđen za pronevjeru 770.000 kn

Albert Faggian
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/2
05.04.2016.
u 21:30

Faggian je nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora od godinu dana s rokom kušnje od četiri godine

U slučaju otprije 16 godina, u kojem se zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju drugi put sudilo Albertu Faggianu, Županijski sud u Puli istarskog je gospodarstvenika i vlasnika nekoliko medijskih kuća, u ponedjeljak proglasio krivim i nepravomoćno osudio na kaznu zatvora od godinu dana s rokom kušnje od četiri godine, a već jučer zbog odluke o sankciji tužiteljstvo je najavilo žalbu.

Istodobno, žalbu je, nezadovoljno presudom, najavila i druga strana pa će Vrhovni sud ponovno odlučivati o ovom slučaju. Faggianu je, pak, imovinska korist, 770 tisuća kuna, koju je pribavio na štetu svog poduzeća, oduzeta. Tužiteljstvo Faggiana tereti da je od 1998. do 2000. kao direktor poduzeća Intus putem lažnih putnih naloga taj novac izvukao uz pomoć svoje tajnice koja je otvarala putne naloge na Faggianovo, svoje i ime još jednog zaposlenika.

Za pomaganje u zloporabi i ona je nepravomoćno osuđena na šest mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana.

>> Albert Faggian: Novi list i Glas Istre spojit ću u jednu tvrtku

Komentara 7

KI
killthesnake
21:53 05.04.2016.

Jao se ga nama ako budu ovim tempom lovili Istarske kriminalce!

Avatar arba_arba
arba_arba
22:05 05.04.2016.

Ja mislio da je Istrianima i Islandjanima gospodarski kriminal stran.

DU
Deleted user
04:22 06.04.2016.

Prvo, 16 godina. Nevjerojatno. Drugo, uvjetna kazna. Jos vise nevjerojatnije. Znaci, mazni 770.000,00 kn, i dobijes kusnju 4 godine. Koja je svrha ove presude? Spram samog kriminalca, kojem se nije dogodilo ama bas nista, i spram buducih pocinitelja ovakvih nedjela? Kakva je ovo poruka? Mazni lovu, i imas kusnju? Ne vidim svrhu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije