Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubljeno blago

Nakon 157 godina iz olupine broda izvukli 30 kg zlata

Nakon 157 godina iz broda izvukli zlato
Foto: Youtube
1/2
05.05.2014.
u 21:00

Zlato za koje se pretpostavlja da je ostalo na dnu oceana tada se procjenjivalo na 760.000 dolara, dok mu je danas vrijednost višemilijunska

Više od 30 kilograma zlata izvučeno je iz olupine broda koji je potonuo u brodolomu koji se dogodio prije 157 godina kod Južne Karoline. Ekipa istraživača objavila je kako zlata ima još.

Vađenje zlata iz olupine broda odredio je sud u Ohiju kako bi se blago vratilo bivšim investitorima. Brod dug 85 metara plovio je od New Yorka prema San Franciscu, a na njemu se nalazila 21 tona zlatnih poluga, novčića i sirovog zlata iz kalifornijskih rudnika, kao i osobna imovina 477 putnika, od kojih je većina nestala u uraganu koji se dogodio 1857. godine.

Zlato za koje se pretpostavlja da je ostalo na dnu oceana tada se procjenjivalo na 760.000 dolara, dok mu je danas vrijednost višemilijunska, prema podacima tvrtke Odyssey Marine Exploration koja je pobijedila na natječaju za pretragu olupine broda. Ipak, daljnjom pretragom tek treba vidjeti koliko je zlata ostalo na brodu.

>> Tko ga je zakopao? U dvorištu pronašli blago vrijedno 55 milijuna kuna!

Foto: Youtube/South Pasadena Police Department

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije