Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talačka kriza

Nakon 11 sati policija oslobodila djevojčicu koju je otac zatočio

Talačka kriza u Sydneyu (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.09.2011.
u 10:26

Djevojčica je, čini se, neozljeđena, a policija je nakon upada u odvjetnički ured svladala i uhitila 52-godišnjeg oca

Nakon 11-satne talačke krize policija je oslobodila djevojčicu koju je njezin otac prijeteći bombom zatočio u odvjetničkom uredu u predgrađu Sydneya. Policija je oko 20 sati po lokalnom vremenu koristeći "ovna", motornu pilu i sjekiru upala u odvjetnički ured i oslobodila djevojčicu koja je vrišteći zapitkivala policiju što se događa. Nakon izlaska iz zgrade u kojoj je bila zatočena, javlja Daily Telegraph, djevojčica je smještena u vozilo hitne pomoći i odvezena u bolnicu. Iako u šoku djevojčica, čini se, nije ozlijeđena, a njezin 52-godišnji otac je uhićen.

Policija je, ne znajući njegov identitet, 11 sati pregovarala s muškarcem maskiranim odvjetničkom perikom koji tvrdi da uza se ima bombu, a kao taokinju, u odvjetničkom uredu nedaleko od Sydneya u koji se zatvorio, drži svoju kćer. Opsada je, kako javlja Telegraph, započela prije 9 sati po lokalnom vremenu kada je muškarac 50-ih godina zajedno s kćerkom starom između 10 i 11 godina ušao u odvjetnički ured u glavnoj ulici sydneyskog predgrađa Parramatta, samo 20-ak kilometara udaljenom od središta grada.

Policija je zatvorila okolne ulice i evakuirala zaposlenike iz obližnjih ureda. Uspjeli su kontaktirati s muškarcem iposlušati njegove zahtjeve, ali za sada im je najvažnije zaštititi djevojčicu.

Tajnica ureda Betty Hor ispričala je kako je muškarac želio razgovarati s osobom za koju ona nikada nije čula, a kada mu je rekla kako ta osoba ne radi u zgradi, pobjesnio je i bacio knjigu na njezin stol.

- Rekao je: "Nazovi državnog tužioca, imam bombu u svom ruksaku" – opisala je Hor. Preplašena prijetnjom, odmah je nazvala policiju koja je, na žalost, stigla nakon što se muškarac zajedno s kćerkom zaključao u jedan ured.

Nešto kasnije muškarac se ukazao na najvišem prozoru trokatnice bez majice i s odvjetničkom perikom na glavi. Promatračima je kroz staklo pokazao palac gore, zatim je skinuo periku i pljunuo u nju te pokazao palac dolje. Nešto kasnije bocom je razbio prozor i navodno doviknuo: - Nije me briga ako umrem!

Djevojčici nije bilo ni traga, a pet sati od početka talačke krize naoružani policajci ušli su u zgradu. Ispred zgrade vozila hitne pomoći i vatrogasci spremno čekaju razvoj situacije.

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:11 07.09.2011.

jel se to meni samo čini, ili je na slici Ante Gotovac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije