Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja s Katarom
Povratak na članak

Nakon 10 godina pregovora, LNG terminal na Krku postao prioritet

Gradnja LNG terminala na Krku trajala bi tri do četiri godine, a osim 600 mil. eura za terminal, treba nam i 500 milijuna eura za plinsku elektranu

Komentari 16

UM
umag
09:46 11.11.2012.

ovo je najvaznija ovogodišnja vijest za hrvatsku

VL
CR
crocro
09:49 11.11.2012.

Neka se napravi bilo što i bilo gdje. Samo da nije na štetu Hrvatskoj. Jer svaki posao koji se s nekim sklopi uvijek je u pravilu na štetu Hrvatskoj. Sklopili su ugovor za autoceste u kojem su koncesionaru potpisali da ako taj koncesionar slučajno bude u gubitku da će mu Hrvatska to nadaokladiti. Pa koji je onda uopće cilj toga ugovora i davanja koncesije. Zašto tu koncesiju nisu dali meni. Ja čak niti ne bi tražio od Hrvatske da mi nadoknadi manjak. Jer manjka ne bih niti imao jer bi smanjio cijene cestarine i pojačao znatno promet autocestom. Ali takav povoljan ugovor Hrvatski stručnjaci ne bi potpisali jer bi bio sumnjiv. Zato je sigurnije potpisati nepovoljni ugovor za Hrvatsku. Ako bilo što jalovo i štetno potpišu za Hrvatsku, moraju svi otići u političku prošlost.

VL
MI
Milkica
09:52 11.11.2012.

U Hrvatskoj nije LNG, nego UPP. A za Ljubicu: UPP = ukapljeni prirodn plin.

VL
TE
Testera
10:15 11.11.2012.

Sje*at će i to malo turizma na Krku.

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
10:31 11.11.2012.

Ovo neće ići. Poznato je da na području omišlja živi endemska vrsta vinskih mučica kojih jedino tamo ima, a rezervoari plina zbog svoje ogromnosti negativno djeluju na psihičko zdravlje navedenih mušica.Sačuvajmo mušice za pokoljenja, a plin neka uskladištavaju u Albaniji.

VL
DU
Deleted user
10:32 11.11.2012.

Čačić-Mađarska-Mol-ne ruskom plinu-Čačić-Katar-LNG! Na kraju Čačić: Kriva je Kosor!? Ah ti spinovi! Tko će sve to platiti? Čačić: Kakvo je to pitanje? Linić: Hrvatski građani! Blago nama koji vas izabrasmo! Čačić: Što ste tražili to i imate! Ne?

VL
ER
eragram
10:35 11.11.2012.

@testera LNG terminal s konačnim kapacitetom od cca 16 milijardi m3 plina - apsurdno ali činjenično potkrijepljeno i istinito - POZITIVNO će djelovati na turizam ne samo na Krku nego u čitavoj HR! A evo i zašto - 16 milijardi m3 plina je cca 100 milijuna barela nafte manje ili cca 3 - 4 rafinerije manje - plin je ekološki nadmoćan nafti - manje su opasnosti u transpotu - manje su opasnosti u preradi - manje su opasnosti u distribuciji - jednostavno dobiti će se niz sinergijskih ekoloških učinaka na regiju - HR i šire na susjednim zemljama. Osim toga LNG jeftiniji je od nafte ali i od ruskog plina. Ja bih nakon što dobijemo LNG terminal iste sekunde zatvorio riječku rafineriju! Kakav bi to grad bio - najljepši na Mediteranu!

VL
DX
danijel.x10
10:35 11.11.2012.

@Robinzon Pa naravno.... Najbolje da iselimo sve tvornice i sve ljude i naselimo amebe! Pa kako možete biti takvi? Struju bi imali a elektranu nebi? Plin bi imali ali nebi skladište? Novce bi imali ali nebi radili! Tako neće ići...

VL
Avatar žič
žič
10:37 11.11.2012.

sve je to ok,ALI,kad projekti dođu u ruke našoj birookraaciji nekak sam skeptičan,da se ima volje i želje i da vlada da BIROKRACIJI rok na pr. 6 mjeseci da sredi sve papire pod cijenu OTKAZA da vidš kak bi sve funkcioniralo,opet ALI,znamo da su na takvim mjestima skoru uvijek ljudi koje je postavila vladajuča stranka,pa nisam baš optimista,jedino sam siguran da bu čaćić kad se vrati iz katara mahal i laprdal po televiziji kak smo uspjeli dobiti investitore koji buju uložili milijarde u hrvatsku,sjetimo se samo obveznica od HEP-a...

VL
BR
BratCroat
10:38 11.11.2012.

LNG terminal na Krku će biti posve brez vrijednosti ako istog naprave Talijani kod Trsta. Što ako Rusi lupe damping cijene plina po njihovom plinovodu Južni tok. Jesu li se rvacki politićari zapitali takvo što? Jedina svrha LNG terminala bii bila u dogovoru sa Italijom i Slovenijom, naime preko Slovenije bi plin mogao teči u Italiju i Austriju te dalje prema Europi. Bez Talijana i Slovenaca to će biti još jedna propala investicija.

VL
DU
Deleted user
13:47 11.11.2012.

ovo pozdravljam...pamet u glavu i na posao....biznis je biznis

VL
BE
Belgrade
14:05 11.11.2012.

@liburnik Donekle si u pravu! Može jednog dana neki teroristi da napadnu gasovod Južni tok i onda nekoliko meseci neće biti isporuke gasa. Isto tako mogu neke ruske (iranske ili sirijske) podmornice da potope neki tanker koji prevozi gas pa opet problem. Nije pitanje šta budućnost donosi na prvom mestu, već pitanje kako što pre zaraditi novac a ne kroz pet ili deset godina. Jer, ako Hrvatska opet uzme kredit za neki projekat koji će tek za deset godina da donese zaradu, kakva je isplativost kad će zaradu da pojedu skupe kamate? To ti slična priča kao sa Pelješkim mostom, od do danas potrošenih para mogao je HDZ da otvori neku manju fabriku i da zaposli nekoliko stotina ljudi.

VL
DU
Deleted user
21:25 11.11.2012.

11.11.2012. u 10:37h žič je napisao/la: ...jedino sam siguran da bu čaćić kad se vrati iz katara mahal i laprdal po televiziji kak smo uspjeli dobiti investitore koji buju uložili milijarde u hrvatsku,sjetimo se samo obveznica od HEP-a. ---------------------- Delegacija ide spasiti, što se spasiti da. Kada se sjetim koju su Hrvati tamo poslovnu priliku propustili. Primjerice Konstruktor je trebao samo realizirati politički dogovoren ogroman posao prometnog čvorišta kod Dohe i što su radil? Izdavali su čekove bez pokrića, voditelj projekta bio Toula (kaznena prijava iz Jadroplova).

VL
BS
bstrabi2
09:07 12.11.2012.

Sve Hrvatsko treba prodat.I onda če krivit druge.Krk je naš največi otok.Sad če biti najvči zagađivać.Mi smo poznati po čistoj prirodi,a sad više to nećemo biti.....

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
09:49 13.11.2012.

Da smo bili pametni već bi odavno imali LNG terminal i "Družbu Adriju" i sada bi bili energetski neovisni, ali našao se HDZ a Sanaderom i Kosoricom (sjetimo se njezine predsjedničke kampanje 2005) koji su kakti zagovarali "čistu" Hrvatsku, samo da dobe pokoji glas više. U to se uklopio i onaj debeli lik (kakti ekolog) iz primorja koji je još više tomu kumovao. I što smo dobili1? Veliko ništa. Nitko sada ne spominje Mesića koji je sve to davne 2004 pripremio, ali tada nitko za to nije imao sluha, da ne kažem da je možda trebalo napunit nečije džepove. Da se to napravilo, danas bi bili izvoznoci plina i još štošta. Sada će se opet aktivirat isti protivnici, ali ovaj put ova Vlada ima 3 godine da to realizira. A ovi što kakti zagovaraju turizam, neka prestasnu kurit vatru. Htjeli bi energiju, ali ne da se skladišti kod njih. Htjeli bi Eure, ali da imaju u turističkoj sezoni mir.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
10:00 13.11.2012.

Puna mi je pipa ovakvih koji politički pljuju po ovoj Vladi, a ustvari su ljubomorni što će vjerojatno uspjet zaustavit ono što je HDZ godinama uništio. Ustvari takvi bi rađe da Hrvatska propadne, nego da nas ova koalicija izvuče, pa cijelo vrijeme kure vatru i podmeću bilo što samo da Vladi otežaju put do oporavka. Taj put je dug i svi oni koji misle da se to može preko noći okrenut, varaju se. Za to će trebat godine i godine da pokušaju vratit barem nešto što je upropastio HDZ. Nisam lijevo orjentiran, ali dajte pustite kukuriku koaliciju da rade ove još tri godine pa da vidimo što će napravit. Na koncu za to su dobili mandat.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.