Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita gnijezda

Naknada od 700 kuna za one koji ne uznemiravaju rode na svojim krovovima

rode,Čigoč
Boris Ščitar
03.01.2014.
u 11:55

Da bi ušli u ovaj program, vlasnici objekata moraju dostaviti vlasnički list za kuću i imati ljubav prema rodama

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije isplatila je naknadu od 700 kuna vlasnicima objekata na kojima se nalazi gnijezdo bijele rode.

Polovicu iznosa potrebnog za financiranje projekta osigurala je Vukovarsko-srijemska županija, dok je druga polovica novca temeljem ugovora o financiranju Projekta Zaštita i očuvanje bijele rode u Vukovarsko-srijemskoj županiji, osigurano Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Kontaktiranje s vlasnicima i prikupljanje podataka o uspješnosti gniježđenja, stanju gnijezda i odraslih jedinki obavlja stručni suradnik Javne ustanove Mario Raguž, i utvrđena je dobra uspješnost gniježđenja i broj od 223 mlade rode na području cijele županije.

Raguž dodaje kako krajem prošle godine naknada isplaćena 59-ici vlasnika kuća koji, da bi ušli u ovaj program, moraju dostaviti vlasnički list za kuću i imati ljubav prema rodama.

>>Susjed zaprijetio da će rode otjerati petardama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije