Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Najžešća rasprava o mjestu pritvora

23.10.2006.
u 19:57

O sudbini Branimira Glavaša raspravljalo se iza zatvorenih vrata, a odluci da se novinare udalji usprotivio se jedino pravaš Vlado Jukić, dok ju je podržalo pet hadezeovaca i esdepeovka Ivana Posavec-Krivec. Riječ je o prvom slučaju da se pritvara zastupnik, a skrivanje od javnosti nije dobro ni za koga. To nije utemeljno ni na zakonskim odredbama ni na poslovniku prosvjedovao je Jukić i dodao kako je "Poncije Pilat ruke oprao pred gomilom, a ne u tajnosti". Iako se uoči sjednice povjerenstva govorilo da će na nju doći i sam Glavaš, to se ipak nije dogodilo.

Za sjednice, Glavaš je navodno negdje u Zagrebu čekao odluku, s namjerom da se preda u Zagrebu. Neslužbeno doznajemo da se na Povjerenstvu najžešće raspravljalo o tome koji zahtjev ima prednost, odnosno hoće li se Glavaša pritvoriti u Zagrebu ili Osijeku. Jukić je zatražio da zahtjev zagrebačkog Županijskog suda bude prva točka dnevnog reda, čime bi se osiguralo pritvaranje u Zagrebu.

Zamjenik državnog odvjetnika Antun Kvakan je, nakon konzultacija sa svojim šefom Mladenom Bajićem, ustvrdio da je zahtjev zagrebačkog Županijskog suda neustavan jer je istražni sudac najprije trebao podnijeti zahtjev za ukidanje imuniteta, a tek nakon odobrenja odrediti pritvor, čime je u prvi plan gurnuo osječki zahtjev

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije