Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
groblje

Najviši arhitektonski standardi za grobno polje III

groblje (1)
Arhiv Ivkom, Ivanec
05.03.2012.
u 12:54

Vrijednost radova u prvoj fazi procjenjuje se na 1,2 milijuna kuna, a gradnju groblja financirat će Komunalna tvrtka Ivkom i Grad Ivanec

Raspisivanjem natječaja za uređenje novog groblja u Ivancu, Komunalna tvrtka Ivkom i Grad Ivanec počeli su s realizacijom dugo i brižno pripremana projekta kojemu je cilj proširenje sadašnjeg groblja, na kojemu je ukopano više od dvije tisuće pokojnika. Pošto je na groblju ostalo još vrlo malo raspoloživih mjesta za ukope, novi dio gradit će se na susjednoj parceli površine 3700 četvornih metara, koju je za te potrebe već otkupio Grad Ivanec. Ivkom ju je u međuvremenu opremio vodovodnom infrastrukturom (za buduće navodnjavanje) i električnim instalacijama, za kandelabersku rasvjetu.

 Novo groblje gradit će se etapno, a raspisani natječaj odnosi se na uređenje trećine budućega groblja, odnosno, na uređenje grobnog polja III na površini od 1200 „kvadrata“ s tridesetak jednostrukih i dvostrukih grobnica i desetak trostrukih grobnica. Vrijednost ulaganja u ovoj fazi procjenjuje se na 1,2 milijuna kuna.

Ivanečko gradsko vodstvo od samoga je početka inzistiralo na tome da se novi prostor projektira i planski uredi u skladu sa suvremenim arhitektonskim standardima i dignitetom koji priliči posljednjem počivalištu građana.

– Upravo smo zato izradu idejnog rješenja povjerili arhitektu dr. sc. Eduardu Kušenu. Na osnovi njegovih rješenja, prišlo se izradi idejnog i glavnog projekta. Taj je posao obavio Studio Nexar iz Zagreba, a izradu projektne dokumentacije financirali su Grad Ivanec i Ivkom – izjavio je gradonačelnik Milorad Batinić te dodao da će se i dio troškova gradnje pokriti iz gradskog proračuna.

– Natječaj je otvoren do 28. ožujka, a s obzirom na idući početak radova, svi građani zainteresirani za kupnju grobnica pozvani su da dođu u Ivkom, pogledaju projekte, raspitaju se o cijenama i sklope ugovore o kupoprodaji odabranih grobnih mjesta i grobnica. Građanima omogućujemo obročnu otplatu – poručio je direktor Ivkoma Mladen Stanko.

Virtualni izgled pokazuje da će buduće groblje biti uređeno po vrlo visokim standardima – bit će ograđeno zidom, s posebno stiliziranim ukrasom, s klasičnim grobnicama i s grobnicama za urne, središnjim križem, decentnom hortikulturom i parkovnim stazama.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije