Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Probacija u Požegi

Najviše osuđenika radilo u Požeškom sportskom savezu

Probacija
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/4
17.11.2013.
u 21:41

Najpopularnija probacijska mjera je rad za opće dobro

Probacijski ured u Požegi koji postoji dvije i pol godine, a koji pokriva Požeško-slavonsku i Brodsko- posavsku županiju organizirao je Dan otvorenih vrata. Vesna Majerić, voditeljica Ureda podsjetila je na važnost probacije čiji je cilj zaštita društvene zajednice od počinitelja kaznenih djela, ali i njihova resocijalizacija i reintegracija kroz različite probacijske mjere. Najpopularnija od njih je rad za opće dobro. –Ta je mjera dobra jer osoba ostaje u mjestu stanovanja, ne gubi posao, normalno funkcionira u svojoj obitelji i odrađuje posao za opće dobro u mjestu gdje živi. Posebno pohvaljujem pravne osobe koje su se angažirale i s kojima imamo jako dobru suradnju. Najveći broj osuđenika rad za opće dobro je odslužio u Požeškom sportskom savezu – kazala je voditeljica Majerić.

Među onima koji su koristili tu mjeru je i općina Velika. –Iskustva su nam jako dobra. Kod nas su do sada četiri osuđenika odradila svoju kaznu kroz različite radove, uglavnom komunalne, a uskoro će stići i peti koji bi trebao kod nas odraditi 600 sati. Komunalni redar napravi raspored poslova, a on ga i kontrolira. Mi na ovaj način imamo besplatnu radnu snagu  – kazao je Vlado Boban, načelnik općine Velike.

Nenad Vlašić, sudac izvršenja Županijskog suda u Slavonskom Brodu, Centar za izvršenja sankcija Požega je istaknuo da su vrlo zadovoljni radom probacijskih ureda. –Sudac izvršenja prilikom odlučivanja o uvjetnom otpustu zatvorenika iz kaznionice mora pribaviti mišljenje Ureda za probaciju koji poslije nadzire daljnje izvršenje kazne, odnosno uvjetni otpust – kazao je sudac Vlašić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije