Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fondovi EU

Najviše novca iz EU povukao je profesor iz Zagreba

Vladimir Mrljak
Foto: Boris Ščitar
01.03.2014.
u 08:45

Kada je EK raspisao natječaj za povećanje istraživačkih kapaciteta 11 slabije razvijenih regija Europe osnivanjem prvih katedri Europskog istraživačkog prostora, prionuo je na posao. I uspio.

Nije profesora Vladimira Mrljaka s Klinike za unutarnje bolesti Veterinarskog fakulteta u Zagrebu pokolebalo što prije tri godine nije prošao projekt koji je prijavio za novac iz fondova EU.

Međunarodna suradnja

Kada je EK raspisao natječaj za povećanje istraživačkih kapaciteta 11 slabije razvijenih regija Europe osnivanjem prvih katedri Europskog istraživačkog prostora, prionuo je na posao. I uspio. Za istraživanje koje će provoditi pet godina osigurano je 2,378.334 eura. Radi se o najvećem iznosu koji je za samostalan projekt u veterini u Hrvatsku povučen iz fondova EU. – Natječajem je omogućeno da uspješne institucije dobiju sredstva za dolazak vrhunskog znanstvenika iznimnog istraživačkog potencijala i izvrsnosti na međunarodnoj razini koji će nas podučiti kako i ubuduće iskoristiti potporu iz EU. Na višu razinu podići ćemo istraživanja u području molekularne veterine, ponajprije u postgenomskim tehnologijama, proteomici i metabolomici.

Terapija tumora

Primjenom najnovijih tehnologija trebali bismo doći do odgovora u veterinarskoj medicini te, npr., spoznati kako će farme muznih krava biti profitabilnije, kako smanjiti gubitke zbog bolesti divljači, kako poboljšati dijagnostiku i terapiju tumora – kaže prof. Mrljak.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
09:33 01.03.2014.

A kaj sad! Ako je tako, onda profesora Mrljak dr. Vladeka pod hitno treba premjestiti u Vladu da i dalje radi na "povlačenju" EU-ova novca u Hrvatsku, a Grčić dr. Brankeca poslati na Veterinarski faklutet da vodi projekt za koji je prof. Mrljak dobio 2,4 milijuna eura. Kao asistente dr. Grčić sa sobom može povesti Mrsić dr. Mirandolina, Opačić Milančicu, Vrdoljak Iveka, Maras Gogu i Jakovina Tiću. Njihovo izbivanje iz Vlade neće se uopće primijetiti, a na Veterinarskom fakultetu ubrzo će se vidjeti zapanjujući radni rezultati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije