Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Najviše novca bit će utrošeno u uređenje Rekreacijskog centra

- Grad je dobio 1,5 milijuna kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja za sadržaje sportske i školske namjene na Rekreacijskom sportskom centru. Drago nam je, da je Ministarstvo prepoznalo ovaj projekt kao bitnu investiciju za naš grad što potvrđuje da smo itekako znali što želimo napraviti na tom prostoru. Grad će u ovom projektu sudjelovati sa skoro milijun kuna – objasnio je Neferović.
27. svibnja 2014. u 15:45 0 komentara 204 prikaza
Vedran Neferović
Foto: Dušan Mirković /Pixsell

Koji radovi na području grada Požege su u tijeku te što će se ove godine još raditi na konferenciji za novinare govorio je gradonačelnik Vedran Neferović.

-Završeni su radovi asfaltiranja u Ulici Brune Bušića u Požegi te u Ulici sv. Jurja u Novom Selu ukupne vrijednosti oko 330.000 kuna. U Novom Selu se nastavlja priprema za asfaltiranje Novljanske ulice, a u planu je i završetak mekih ulica u Dervišaga. Prošli tjedan su počeli radovi na asfaltiranju Schwarzove i Matačićeve ulice u vrijednosti 1,4 milijuna kuna. Rok  završetka radova je 45 dana – kazao je gradonačelnik Neferović.

Dodaje da se tijekom ljeta nastavljaju radovi u Radničkoj ulici u Vidovcima, na mjesnom  groblju u Štitnjaku koje koriste okolna četiri sela te kanalizaciji i uređenju groblja u Alagincima. –Bit će još nekih manjih radova u ostalim mjesnim odborima tijekom srpnja i kolovoza. Naime, kako smo i obećali želimo da se cijelo područje grada ravnomjerno razvija te nastojimo po svim mjesnim odborima nešto napraviti – objasnio je Neferović.

Ove godine bit će značajnijih radova i  na sportskoj infrastrukturi. U tijeku su radovi na sportskoj dvorani Grabriku i na Gradskoj kuglani.
-Grad je dobio 1,5 milijuna kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja za sadržaje sportske i školske namjene na Rekreacijskom sportskom centru. Drago nam je, da je Ministarstvo  prepoznalo ovaj projekt kao bitnu investiciju za naš grad što potvrđuje da smo itekako znali što želimo napraviti na tom prostoru. Grad će u ovom projektu sudjelovati sa skoro milijun kuna – objasnio je Neferović.

Nastavit će se i radovi na Gradskoj knjižnici i čitaonici u ukupnoj vrijednosti 2 milijuna kuna od čega je Ministarstvo kulture osiguralo 1,5 milijun kuna, a ostatak Grad. Gradonačelnik je najavio da će za desetak dana biti gotovo idejno rješenje za novi dječji vrtić te da će Ured za EU fondove prijaviti nove projekte iz turizma.

-Planiramo u Požegi osnovati Turistički informativni centar koji bi bio vezan dijelom i uz obnovu zgrade u kojoj se nalazi gradski podrum kojeg koristi Udruga vinara "Stjepan Koydl". U toj zgradi nakon obnove Turistička zajednica grada imali bi svoje prostorije. Isto tako prijavit ćemo i edukativno-turistički projekt koji će sadržavati jedan objekt ispod crkve sv. Vida  - najavio je Neferović.
Do kraja lipnja bit će završena

Prvotna verzija Strategije razvoja grada, dodao je gradonačelnik, bit će završena do kraja lipnja nakon čega će biti dana na uvid zainteresiranima koji će moći dati svoje prigovore, prijedloge i korekcije. Do kraja ljeta očekuje se završetak Strategije.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.