Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srednje škole

Najviše mjesta u strukovnim školama, idući krug 9. srpnja

'02.07.2012., Zagreb - Uz veliki interes ucenika, ali bez znacajnijih guzvi poceo je danas upis u zagrebacku 7. gimnaziju. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
02.07.2012.
u 20:10

Osmaši konkuriraju za 55.790 mjesta u privatnim i javnim školama, upisi đaka koji su ispunili uvjete bit će u četvrtak od 8 do 16 sati

Upisi u srednje škole počeli su danas, a trajat će još sutra do 16 sati. Rezultati upisa bit će objavljeni u srijedu, najkasnije u 14 sati, na oglasnoj ploči i internetskim stranicama škola, dok će upisi učenika koji su ispunili uvjete biti u četvrtak od 8 do 16 sati.

Učenici koji na prvom upisnom roku ne budu imali sreće upisati željenu školu, drugu će priliku dobiti 9. srpnja, kada će se opet moći predati prijavnice.

Jesenski rok

Samo dan nakon drugog upisnog kruga bit će objavljeni rezultati, a dan poslije bit će i upis učenika koji su primljeni.

U jesenskom upisnom roku broj nepopunjenih upisnih mjesta i rokovi bit će objavljeni najkasnije do 19. kolovoza. Prijave za upis bit će dan poslije, 20. kolovoza, a objava ljestvice upisanih 21. kolovoza. Upisi će biti 22. i 23. kolovoza. U školama diljem zemlje ima mjesta za 55.790 učenika koji će biti raspoređeni u 2223 razredna odjela. Od toga su 53.474 mjesta u javnim školama. Najviše učenika, njih 22.168, može se upisati u programe obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije/zanimanja u trajanju od četiri godine, a u gimnazijske programe 12.516 učenika.

U programe obrazovanja za vezane obrte u trajanju od tri godine planira se upis 8812 učenika, dok se u programe stjecanja strukovne kvalifikacije/zanimanja u trajanju od tri godine planira upis 6412 učenika.

Što treba za upis

U glazbenim i plesnim školama ima mjesta za 1408 učenika, a u medicinskim školama 1136.

U prilagođene i posebne programe za učenike s teškoćama u razvoju planira se upisati 857 učenika, a za programe obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije u trajanju kraćem od tri godine planira se upis 165 učenika. U školama vjerskih zajednica moći će se upisati 897 učenika, a u privatne srednje škole 1419 učenika. Učenici na upis moraju donijeti prijavnicu za natječaj, originalne svjedodžbe sedmog i osmog razreda osnovne škole te dokumente kojima se dokazuju posebna prava, poput izravnog upisa ili dodatnih bodova.

Ključne riječi

Komentara 6

LU
ludababa
21:24 02.07.2012.

standardno hrvatski, posla nemamo za fakultete ali gimnazije se popune prve, dok svaka frizerka nađe posao svojim rukama i u najvećoj vuk*****i, svi i dalje trose mamnine i tatine pare da postanu pravnici, ekonomisti..... drzava gladna za stolarima, bravarima, ai da nije gladna, najtrazenija zanimanja vani su upravo strukovna zanimanja, te inzenjeri, osim ako sva ova djeca neće na FER ili strojarstvo, protratit ce godine na burzi - pod hitno na 10-ak godina ukinuti društvene fakultete!

MA
marko53
21:37 02.07.2012.

1408-mjesta u glazbenim i plesnim školama? poslije ćemo njihovo kukurikanje mi da plaćamo

BA
BandaZG
21:43 02.07.2012.

@ludababa, drvna i tekstilna industrija su na koljenima jer fali stolara i krojačica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije