Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Varaždinu

Najviše glasova Habušu, ali u drugom krugu pobjeđuje Cingula

davor habus
Marko Jurinec/PIXSELL
29.04.2013.
u 13:00

Agencija Vectura provela istraživanje među Varaždincima o mogućem ishodu lokalnih izbora.

Da bi ovogodišnji lokalni svibanjski izbori mogli polučiti iznenađenja, pokazuje i telefonska anketa o raspoloženju Varaždinaca koju je na uzorku od 700 ispitanika provela agencija Vectura.

Da su sutra izbori, Goran Habuš, aktualni gradonačelnik i kandidat Kukuriku koalicije, povećane i HSLS-om, dobio bi 23% glasova, a Marijan Cingula, nezavisni kandidat kojeg podupiru HDZ i BUZ dobiva 18,7% glasova. Slijedi Robert Podolnjak sa 9,9%, Božidar Kolarić (laburisti) sa 7,3% potpore, Mirjana Kolarek Karakaš (HSS-HSP-ZDS) sa 8,4%, a Ladislav Iličić (Hrast) dobiva 5,7%.

Rezultati iznenađuju s obzirom na to da je u istovrsnom istraživanju prije mjesec dana Cingula dobio tek 5,7% glasova, a sada već “diše za vratom” Habušu, koji je također popravio rejting jer je prije mjesec dana dobivao 21,6%. Kada bi u drugi krug ušli Habuš i Cingula, pobijedio bi Cingula sa 37,1% glasova (u ožujku 22,6%), dok bi Habuš dobio 32,9% (u ožujku 34,6%) glasova. Anketa pokazuje da bi u drugom krugu Cingula, osim svojih, “pokupio” i većinu glasova kandidata Hrasta (57,6%), HSS-HSP-ZDS-a (54,5%) te više od pola glasova Podolnjaka, koji je pak odustao od utrke.

Anketa je pokazala da Habuš ima problema jer se na pitanje “koji vam je model zbrinjavanja otpada prihvatljiviji” tek 8,6% Varaždinaca odlučilo za Habuševo rješenje, a njih 52,1% za “novo MBO postrojenje”.

>>HNS, SDP, HSLS i HSU kreću u \'borbu za Varaždin\'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije